FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, December 26, 2011

GuDBYe JuN 2011 : BeRJaLaN ke UtaRa

WeDDiNG MaRaTHoN TeraKHiR!


Jun!!!  Lepas haruk lagi 2 kali kenduri, akhirnya berakhirlah wedding marathon dalam famili!!  Keje giles kena bertungkus lumus menanggah untuk kerja-kerja kahwin nih...  Kalau bukan tiap minggu berturutan, selangnya cuma seminggu je...  Bila hantar borang cuti pada Enchek Bos, dah macam tak percaya je...  Ater nak buat caner Bos???
Minggu pertama kami ke Penang memandangkan bakal keluarga baru kami dari Penang...  Sambil-sambil tu, sempat juga kami ke Bukit Bendera (lepas kami balik je terus kabel car stuck pastu tutup dekat sebulan eh? hahaha seb baik kami selamat tak sangkut goyang-goyang atas tu!), Kebun Bunga dan makan-makan kat Gurney...  Yang paling seronok, rasanya adik ipar kot sebab ini pertama kali jejak kaki ke Penang... Hehehe (entri berjalan ke Penang, tak sempat nak buat! Huh!).
Lepas kenduri di Penang, sambung pula kenduri kat Ipoh. Meriah. Meriah... Kali ni walaupun tak dapat berkumpul semua macam kenduri kat kampung hari tu, kami semua tetap layan.... Kalau masa kat kampung ada makan-makan waktu malam, kat Ipoh pun ada... Tapi kat Ipoh, kami semua pakat ramai-ramai melayan boling petang selepas kenduri....  Esopknya pula kami berjalan ke Lost World of Tambun nengok binatang dalam zoo dan sambung main air ;D




FaMiLi WeDDiNG MaRaTHoN, aLHaMDuLiLLaH SeLeSai DaN SeLaMat SemuaNYa... SeLaMaT PeNGaNTiN BaRu DaN TaHNiah :D

NaDia daN KaMaL (23-25 April 2011)
AzwaN daN IDa (30 APRiL, 1 Mei, 14 Mei 2011)
ERos DaN ELiN (6 JuN, 11 JuN 2011)

LaNGKawi, KaMi DaTaNG!!!

Selepas bersusah-senang di Pangkor suatu ketika dahulu, KJ, JT dan HD membuat onar ke Langkawi...  Perancangannya bila JT kata "Nak cutiiiii!!!", KJ jawab "Sebulan dari sekarang" dan dibuat secara -terbuka.  Walaubagaimanapun lokasi dirahsiakan dari tatapan umum...  Bila HD tiba-tiba kata nak ikut, sedap kena main dengan kitaorang!  Tak tahu lokasi nak tuju sampailah hari nak pergi! Percaya atau tidak, kami kata nak pergi Jerjak dan HD memang betul-betul percaya!!! Hahaha... Memang lawak, tapi trip kami memang best...  Tak terikat dan main redah je...  Macam biasa, trip bajet tapi happening :D  Perjalanan ke Kilim Geopark, Pantai Pasir Hitam, Buffallo Park, Sawah leh klik sini.  Perjalanan ke Pantai Chenang melayan matahari terbenam kat sini; Main Air di Pulau Dayang Bunting kat sini; Pulau Besar dan Pulau Beras Basah kat sini; Rebak Marina dan Telaga Tujuh sini pulak; makan-makan kat Langkawi sini dan dalam perjalanan pulang singgah ke Restoran Bawal yang sedap di Sungai Petani, ce klik sini.  Trip Sharon Aziz, Nona Elena dan Remy Sehak katanya ;D ~wiNK

*Mood Melankolik mencari arah counting counting destinasi belum tetap!!










* Bulan Jun memang BEST!!!
Post a Comment