FReNs iN KaKi JaLaN

Sunday, June 26, 2011

LaNGKaWi DaY 2 : HaRi MaiN AiR!!!!

Alohaaaaa.... Gud morning!!! Jom 'island hoping'. Eh?! Hehehe tak sabarnya!!! Untuk island hoping semalam lagi kami dah booking dengan sorang beach boy dengan harga RM35. Ni kes malas nak pi cari-cari lar nih... Kalau tak harga boleh dapat RM25 sahaja...

Dek disebabkan janji akan dijemput pukul 9 depan motel, jam 7.30 pagi kami dah keluar untuk bersarapan... Nak melompat dari pulau ke pulau, nak berenang, bersnorkelling bagai mesti aaa makan siap-siap. Lepas sarapan, kami tapau sedikit bekalan makanan untuk makan masa piknik nanti.

9.00 pagi....
9.05 pagi....
9.15 pagi....
9.30 pagi.... HUH!!!!! setakat nak pi jeti island hoping, kalo takmo jemput meh kami pi sendirik!!!! Grrrrrr..... seb baik sampai gak!!!

Jom kita melompat dari pulau ke pulau...

1. TuNGGu DaN MeNuNGGu.....

Errr... kita nak pilih pakej apa??? hahaha
EEeeee.......
Buat-buat sibukkk

2. YeaY SaMPai Da JeTi

Naik bot ni ke??? eRrrrrr..... takkkkk
"Cepat aaaaa"
"'Handsome' tak?" *sengalss~
Howooooo.... dah naik bot... Akhirnya!!

3. PuLau 1 : PuLaU DaYaNG BuNTiNG

Ya, itu dia.... lagenda? eh formasi? yang mana satu nih?? Bukit yang paling belakang menyerupai seperti seorang perempuan mengandung dalam keadaan berbaring.
Dah sampai kawasan jeti Pulau Dayang Bunting
Yeay sah dah nih... sampai dah
Opssss itu bukan kami
Nak menyampai ke Tasik Dayang Bunting kena larr ada adventure.... Naik tangga turun tangga...
Haa dah sampai pun kat tasik!
Nak mandi? Nak mengayuh bot??

Satu jam sahaja yang diberikan untuk beraktiviti di pulau ini... Chaloooo...

Info Pulau Dayang Bunting :
Tasik Dayang Bunting / Pulau Dayang Bunting seringkali dikaitkan dengan mitos dayang bunting. Konon-kononnya jika mandi atau minum air tasik dayang bunting ini boleh mendapatkan zuriat [Kata mitos...]
Tasik Dayang Bunting merupakan tasik air tawar semulajadi yang terbesar yang terdapat di Pulau Dayang Bunting.
Post a Comment