FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, December 1, 2009

ReSToRaN NeLaYaN TeRaPUNG UJuNG BaTU, BuTTERwORTH

Jalan-jalan cari makan kita singgah ke Bagan Dalam, Butterworth. Sibuk diorang nak pi makan bawal goreng... Ishkkkk apa speselnya kalau setakat nak makan bawal goreng? Mai habaq kat chek sket!!! Tak dak yang laen ka???

"Meh larr KJ. KJ pi mesti KJ suka larr"
"Ermmm... Ya ka? Kompom?"
"Kompom! Hehehehe"

Restoran Nelayan Terapung Ujong Batu terletak di Bagan Dalam, Butterworth... Camne nak cari kedai ni, chek pun tak tau nak ceghita camna... Hehehe... kalau sesat cuba tanya orang tak pun tepon la kedai nih.... (ya ampun, memang tak tau nak bagitau camne!)

Kedai ni buka untuk makan tengah hari dari jam 10.00 pagi hingga 3.30 petang dan untuk makan malam (seafood dan ikan bakar), korang datang ler malam (lepas Maghrib lar agaknya mula). Hari Sabtu dan Ahad, tutup.

Yang spesel kat sini memang best makan ikan bawal goreng panas larrr.... Ambil turn untuk amek ikan goreng selepas orang yang menggoreng ikan bawal tu angkat dari kuali. Uiii bezanya ikan bawal ni, ada rasa ranggup yang best. Ishkkk laen larr kalau goreng kat rumah, nikmat! Hehehehe. Yang lain-lain kat sini, lauk-lauk kampung untuk makan tengah hari. Makan malam Chek tak teraiii lagi kat sini, jadi Chek pun tak tau. Tu korang test sendiri larrr... Huuuu...

Oraittt.... dikongsikan gambar-gambar yang sempat dibidik....
Ini papan tanda kat simpang untuk ke restoran

Sebenarnya nak amek alamat.. No tepon restoran ni 04-331 7484. Harga biasa-biasa je, ni untuk empat orang makan :)

Di suatu sudut...

Di satu sudut lain pulak... Ramai orang nih dah pukul 2 dah nih!! Aishhh tak masuk opis ke diorang nih? Ahaksss

Owhhhh ini lauk chek, ikan bawal goreng panas dan ulam 'kambing' favourite
Ha cepat amek, kang kena tunggu lakss

Okesss, dah kenyang... Hehehe

[nak makan apa tengah hari nie??? Ermmm]
Post a Comment