FReNs iN KaKi JaLaN

Friday, June 24, 2011

LaNGKaWi DaY 1 : PaNTai CHeNaNG DaN MaTaHaRi NaK TiDuR

Percaya atau tidak, dapat sahaja kereta terus cari bilik (memang nak redah je), letak barang terus pergi jalan. Dah check in di tepi sawah, Pantai Pasir Hitam, Buffalo Parks dan Kilim Geoforest Park, kami pulang ke Chenang. Masing-masing balik bilik dan pengsan! Janji nak keluar semula jam 5.30, kengkonon nak mandi laut eh, tup-tup pukul 6 petang baru kami keluar dan berjalan kaki ke tepi pantai... Pantai Chenang panjang, tak daya nak berjalan dari hujung ke hujung... Huuuu...

Meriah! Ada yang bermandi-manda, ada yang naik 'banana boat', ada yang naik payung terjun, melepak-lepak, dan ada juga yang seperti kami ber'snapping-snapping' mengambil gambar sambil-sambil menunggu matahari 'tidur' (terbenam). Memang senja yang indah di Pantai Chenang.
Bukan main ramai orang!
Posing-posing....
Didatangi beach boy (ikut ayat Janggel) yang bertanyakan sama ada berminat untuk ber'island hoping'.
Ermmm.... teringin nak wat ke tak erk?? Cam gayat je!

Matahari dah nak tidur
Cantiknya....
Tajuk gambar ni Flamingo Man During Sunset boleh tak??
Pulang
Owhhh yang ini tak tahu nak bagi tajuk apa!
Deretan kedai di Pantai Chenang
Opsss,.... berhenti posing jap
Berangan oberC
KumKum Siri 6 (hahahaha)
Lepas bersiap-siap, kami cari makan dan berjalan-jalan di Dataran Lang (huuuu sempat lagi tu kan ke pekan Kuah! Rasa cam nak pengsan bila sampai bilik!)

* Pasni kita ber'island hoping' nak?????? Tunggu.....
Post a Comment