FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, December 20, 2011

GUDBYe MaC 2011 : JoM LaYaN SeJuK daN SeLuT!!!!!

Keloh kesah ku didengar... Terharu gitu bila ada teman Ombak sudi datang menjenguk dan kami membuat program melayan sejuk dan selut...  Aktiviti jiwa yang aku sangat suka... Bak kata Jaja masa trailblazer di Genting tahun lepas, "Mas masuk hutan macam dapat nyawa kedua!" Hahahaha...  Yup! Aku suka bau daun, bau tanah, kabus pagi yang segar, cengkerik menyanyi-nyanyi...  Alam antara tempat pelarian yang aku rasa sangat menenangkan jiwa.  Justeru itu, Gunung Irau yang terletak di Cameron Highlands menjadi tujuan...  Hanya kami yang bermalam di atas puncak dan gerimis menemani kami hampir sepanjang masa pada hari pertama...  Terima kasih buat Mud, Ann dan Chin kerana perjalanan ini....


Menjelang akhir bulan, satu perjalanan ke utara bertukar menjadi perjalanan ke selatan dalam tempoh sekelip mata gara-gara ada teman yang terpaksa membatalkan perjalanan.  "Macam mana nih?" "Abu, pelawa ikut balik kampung!" "Amacam?" "Hahaha".  Pada petang sehari sebelum perjalanan, masing-masing sudah standby -> adakah KJ yang perlu turun ke selatan atau JT yang akan menuju ke utara?! Muahahaha...  Alhamdulillah, perjalanan ke selatan memang berbaloi-baloi.  Akhirnya sampai juga kami ke pantai nelayan Penyabong yang terkenal dengan sajian matahari terbenam yang cantik.  Kami kemudian meneruskan perjalanan ke  Tioman dan ke Kota Singa (hahaha menyampaikan hajat masing-masing - JT first time ke Tioman, dan KJ first time ke Kota Singa).  Terasa perjalanan yang amat sempurna, dan kami melaluinya susah senang bersama..  Awan nano mengiringi sepanjang perjalanan kami dan perjalanan kami telah dipermudahkan :D.

GuNuNG IRaU









Mersing / Penyabong


Pulau Tioman


Kota Singa (My first time!!!Yippie!)

Bangunan Shaw Brothers






16 comments:

bdk2 @ John said...

helo2...how are you?

gmbr dalam hutan tu cantik...and yet agak scary. hehehe aku lapar....

fatt said...

aummmmm!!! aku sakit tekak....nak interview jap, dah berapa lama kome in relationship sbnrnya...hehehe

Azian Elias said...

all the pixs awesome lah.. i suka tgk..

masMZ said...

John,
Fine...fine... fine.... mu gane? Dah ok dok???? Irau, cantik weiiii.... Macam masuk magical land!!!! Land of mosses!!!!
Kui 12.30 lapo??? ko tak makan malam ke??? ater bila nak betulkan time makan tu????


@Fatt,
aummmmmmmmmm..... hahahaha.... bio lerrr rahsiyerrr ;p


@k.Azian,
Tima kasih. *menjawab sambil malu-malu...

Biqque said...

i penah tgk gambar utan cun2 camtu dari budak gunung, mmg santek kan? best nyer!

YG TAK BESTNYER, MESTI ADA PACAT KAN! OHMIGODDDDDDD! *pengsan*

oooooooooooooo gi USSR ngan janggel yeeeeeeeeeeeee! pas kawin lari terus gi bulan madu yeeeeeeeeeeeeee!

(macam ku kenal aje kedai makan diatas itu...)

langkah kaki.. said...

wahh..rindu same irau..tp pergi time hujan mmg ngeri...sampai pncak confirm dh jadik mcm badak berendam kn?? *jie slalu nye mcm tu kalau naik irau* cume yg best die..sojukk..=)..

sis biqque - irau x der pacat..:D sbb sejuk sgt.pacat pon malu nak keluar. :P

kemang~ said...

oiii kasut ko ! haha


ehem cer kabor bile nak ubah status jd suami isteri ni? haha !

kemang~ said...

btw mas, ko pakai kamera ape eh? kenen eh ? lens ?

cantik ah !

*tepuk tangan*

Janggel said...

LALALalalalaLALALA...

Anash said...

masMZ,
haa..sila jawab soklan kemang itu...
Janggel,
sila tolong jawab soklan kemang jika masMZ tak leh nak jawab...

masMZ said...

@Biqque,

Kat atas sana memang KOMPOM tak ada pacat!!!! Diorang pun segan nak panjat gunung yang sojuk tu! Gunung Irau tu cantikkkkkkkkk :)

Kedai makan tu kek pokan Soromban. Masa ni berhenti untuk sarapan pagi. Kenai Kenai tompek nih??? Hahahaha....

masMZ said...

@Langkah Kaki,

Cantikkan!!!!! Suka sangat!!!!! tapi kalau hujan tak berhenti-henti leh masuk selut paras lutut, tak tahan tu... Hahahaha boleh buat aktiviti mandi selut kan sini kan?!!!! Muahahaha....

Air hujan takung atas bumbung khemah, siap leh wat mandi lagi ;D

masMZ said...

@Kemang,

Hahahaha... lawo tak kasut aku!? Standard larr kalau dah nak redah selut ;p

Btw, lagi senang kalau pakai kasut adidas kampung kekdahnyerr... tapi ambe tak berapa nak suka...

Kamera canon - compak S95, dslr 550D

masMZ said...

Soalan-soalan terkumpul,

Lalalalalallalalaala jugak ;p

langkah kaki.. said...

hahahaha..mmg selalu mandi selut la kalau ke sana. paling best bile tgh syok2 jalan..tibe2 kaki.. *plop* masuk dalam selut sampai lutut..haha. jenuh nak angkat kaki balik.

grrr..x sanggup nak mandi atas tu. time jie pergi, hujan non-stop. sampai ade yg tepakse tdo dlm basah..kat laluan air pong ade. *beku*

masMZ said...

Hahaha..... termasuk ke dalam selut tu???? kami tengok orang yang tenggelam je! Seb baek geng kami selamat! Tapi kalau tak masuk dalam tu pun, uiii mak aiii giless comot! Nak taknak memang kena some sort cam 'mandi' jugak larrr.... first, second round kena cuci selut, third round baru lap dengan kain....

malam tu kami pakai tiga lapis baju, sleeping bag, pastu sarung dengan plastik besar, baru leh tido... sojukkkkk teramat!!! Sape yang tido dalam laluan air tu???? Harus kecut kaki wehhhhhhh!!!!