FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, December 19, 2011

GuDBYe FeBuaRi 2011 : LaGi DoWN, SoB SoB

1. Layan Diri Di Hari Wilayah


Seminggu KJ cuti raya cina kali ni, macam dah lebih-lebih dari cuti raya puasa KJ yang lepas... Seminggu berkampung di kampung yang kali ini telah di kampungkan lagi (rumah atuk dah jadi ala-ala farm stay sekarang, fuiyo!!). Cuti, ermmmm..... ada sehari saja sempat lari ke Kampung Kedua (pekan Kolumpo). Naik bas dan pergi balik hari saja dari kampung. Ibu tanya nak cekih apa (nak buat apa?), jawapan paling ringkas "Ambil gambar". Lepas tu menyerogeh lar aku (senyum ala-ala siput sedut).


Perenggan kat atas tadi antara entri untuk Febuari...  Masa Hari Wilayah, KJ g pekan Kolumpo, almaklumlarr dua tahun sebelum ni masa 1 Febuari mesti ada wat something spesel... Hehe tak sangka dapat ambil gambar Datuk Siti dan layan Le Tour De Langkawi...  Sangat suka!!!

ui mak aiii ada Datuk Siti pulak rupanya!

masih di port pertama, hi3x nyaris tak gugur jantung menerima senyuman manja dari brader nih (ha3x)

port ketiga, tapi aku injak sikit dari tempat ni..... ltdl 1st round

wuhuuuuuu........ tapi tetiba ada satu auntie ni melintas tanpa rasa bersalah dan lenggang kangkung betul-betul masa racer-racer ni lalu dan gambar cun.. Cam hampeh betul! Kalau KJ tunjuk, sah korang pun rasa hampas kelapa dengan auntie tu... Punyalah luas jalan kat belakang nak lalu atas jalan raya depan den ni pulak! Aiyoyo...

port best

port ketujuh, selepas port keenam kena sabotaj jugak! Lokasi depan Kamdar

ngeeeee..... nak beli beskal gak boleh???


2.  Keluarga Baru Di Kampung!

Febuari, Atuk masih di pekan Kolumpo... Tapi Acik dah siap-siapkan rumah.... Rindu dengan Atuk sebab Atuk jauh sangat...  Sementara tunggu Atuk balik duduk kampung balik, Acik bawa keluarga baru dalam rumah... Wow! WoW! Sangat comel!!!





[ishkkk lupa lakss nama roger-roger rabbit ni... nak kena tepon Peta larr... rindunyer dengan dak kecik comei tu - uiks gambar last tu kakak pada Peta... hahaha udah rupa abang ler pulak!]


3. Sungai Batang Padang a.k.a Kuala Woh


Edisi tahan diri dari pergi ke pekan Kolumpo.. Berpiknik dekat sehari suntuk!  Rasa-rasa kulit pun kecut-kecut! Hahaha.... 

Bagusnya datang pepagi tak ramai orang!

Huu layan..... adakah kami tidak senonoh apabila tak reti nak keluar dari air melainkan untuk naik makan??? Akuikuikui (terpaksa lar ngaku)

View kalau layan duduk dalam air.... kalau nak ke muzium tapi takmau basah, kenalah jambatan gantung tu (pengakuan: hari tu tak pergi tengok sebab masa dalam air tersangatlah berharganya - melayan jiwe)

tempat melepak, masa air kering ok je.... kalau air tinggi.... takut!!

4. Terima Kasih Cinta

Bukan kepalang gembira bila dapat pesanan ringkas berbunyi "Mau menonton Terima Kasih Cinta? Kalau mau ikot saya esok". Wowweeeeeeeee mimpikah???. Projek teater!!!! Hahahaha.... Teman Jiwa, terima kasih ya!!! :D


...

Kesimpulannya, langit tak selalu mendung :D
Post a Comment