FReNs iN KaKi JaLaN

Friday, March 5, 2010

BuKiT TaBuR : Me N FReNs

Ha... korang nak 'ghabat' Bukit Tabur ka? Kalau nak tau macam mana rupa bukit nak korang nak ghabat tu, cam bukit kat belakang tu lar... Kurus je bukit nya tapi memanjang... Ni sebab kita sebenarnya mendaki kat permatang :)
Hari ni, Den nak kongsi sikit tips untuk dipertimbangkan oleh kengkawan di KaKi JaLaN bila nak pergi 'ghabat' (ghabat - mendaki)


Tip 1
Antara kriteria yang perlu korang pastikan ialah kesihatan mental dan fizikal pada tahap yang baik! Apasal kat belakang Den tu ada ultraman sesat? IShk?! Ultraman ke?

Tip 2
Darjah ke'cun'an boleh juga dipertimbangkan bagi para pendaki supaya gambar-gambar yang lebih menarik boleh di muatnaik di dalam blog, muka tembok, friendster dan sebagainya... Pastikan pakaian sesuai dan selesa... Cam model dua orang dalam gambar ni lar... *wiNK*

Tip 3Bila-bila ada kesempatan dan selagi mampu mengukir senyum, berhentilah dan ambil gambar sebelum muka dah tak serupa orang dan menyesal tak ambil gambar sebab tak de nyer kita nak patah balik ke tempat yang sama....

Tip 4
Jangan lupa ambil gambar dengan teman-teman sependakian anda sebagai bukti anda ada bersama mereka dan diorang tak tinggalkan anda serta sebaliknya. Lepas tu jangan lupa pula ambil gambar dengan tukang ambil gambar... Sian diyerrr


Tip 5
Kalau terasa diri macam best, bolehlah posing sebagaimana yang dikehendaki. Bukan senang-senang nak naik nih. Kan?!


Tip 6
Bila dah sampai penghujung, barulah posing poyo ke apa ke.
Have da exprience at Bukit Tabur (pesal laks tetibe cakap omputih laks nih?)

~ Ermmmm leh pakai ke tips yang Den kongsi nih???? Heeeeee ~
~ Lepas nie Den ingat nak pi turun bawah tengok Empangan Klang Gate tu pulak larr... Leh? ~
Post a Comment