FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, March 2, 2010

PeRTaNDiNGaN MaKaN LiMaU MaNDaRiN

Ishk ishk ishkkkk.... boleh ke Den kena marah sebab tak update blog? Logik ke? Den ghaso tak logik langsung! Den cadang orang yang marah kat Den semalam supaya pasang lagu Agnes Monica - Tak Ada Logika. Ermmmmm sabau je larrrr..... Jangan marah Y erk!

Hujung minggu baru ni Den naik Bukit Tabur, tapi Den tak mau story lagi kat sini. Gambar tak dapat lagi dari satu kamera. Entri hari ni Den nak citer aktiviti lepas Bukit Tabur iaitu aktiviti cari makan.

"Mas, Mas.. cadang sikit nak pi makan kat mana!".
"Ermmmmm....".
"Opsss Mas, syarat sket. Tempat makan ada air-corn yer!".
"EEEEE....".
"Mas, Mas.. eh Carrefourre dekatkan?".
"Grrrrrrr. Apadaaaaa?????".

Jadi dengan darjah keharuman yang best Den dengan kengkawan Den bergeraklah ke Carrefourre sebelum berubah fikiran untuk ke Wangsa Walk yang terletak berhampiran dengan Carrefourre Wangsa Maju.


"Bang, Bang. Mari masuk pertandingan makan limau ni Bang."
"Kak, mari masuk pertandingan ni. Semua dapat hadiah."
"Fuiyoooo.... Haaa sapa yang nak masuk? Sapa nak amek gambar?"
"Ekekeke... Orang. Orang tak masuk Cik Mas. Orang amek gambar"
"Yezza.... tengah-tengah lapar ni boleh jugak! Tapi ada setengah jam lagi nih! Ngeh2"

Jadinya Den dengan dua kawan Den masuk lar pertandingan Mandarin Orange Eating Competition. Pengadil, awal-awal dah letak kami jauh-jauh... Alahaiiii usah risau lar kitaorang menipu... Ekekeke... Den memang tak de niat nak makan beriya-iya. Kawan Den, Janggel muka memang bersemangat. Kawan Den, Md laks macam betul ka tak tipu aku nak masuk nih? Cam tak caya jer, tapi betul lar pulak Md ni sebab masa pertandingan wowweeee memang beriya-iya dia makan. Meja Md lain dari meja Den ngan Janggel.... Meja Md sampai tak cukup limau sampai pengadil kena ambil dari meja kami... Memang hebatlarrrr....


End result, Md berjaya habiskan 9 biji limau mandarin dalam masa 5 minit (dapat tempat ke-3), Janggel 6 biji, Den? Ermmmm yang makannya 4 biji, tapi claim 5 biji sebab yang last sekali tak sempat nak kopek pun! Ekekeke.... Tempat pertama dan kedua seri dengan 11 biji limau (dasyat!), jadi pengadil buat pertandingan semula siapa yang dapat habiskan 1 biji limau dulu. Woooo barulah aku tahu camne diorang ni menang. Limau tu belah dua, lepas tu terus ngap dalam mulut! Mak aiiiiiii..... Dan selepas itu Den memang menjadi mangsa kutukan sebab masa pertandingan tu, Den sorang je makan buang biji dan siap 'posing-posing' ambil gambar... "Ala, bukan posing larrrr... Ni nak tunjuk limau yang Den dapat MASAM! Ekekeke"

Ni lar pertandingan yang Den masuk

Bersedia memberi cabaran

Dah siap dengan napkin lagi...

Peserta yang paling tidak serius

Masa ni dapat limau manis kot! Sebab tu leh concentrate!

MASAM! Kalau tak habis, kiraan limau disqualified! Tak aci tui!

Pertandingan antara tempat pertama dan kedua... Takut tengok diorang ni makan! Padanlar menang!

Md di tempat ke 3, Den dan Janggel tempat saguhati. Kay? Takde hadiah, cuma tima kaceh banyak ;) hehehe

pssst : Baek, lepas ni kalau masuk pertandingan, Den serius lebih sket. Ekeke
Post a Comment