FReNs iN KaKi JaLaN

Sunday, February 1, 2009

RoYaL BeLuM STaTe PaRK, PeRaK (DaY 2)

Pagi kat kem... View from boat.... went for casting..... Unfortunately, tak ada rezeki. Ikan tarak!!!

Pagi di Tasik Banding...


Pagi di Tasik Banding. Aku suka gambar nih... Dan aku suka perasaan aku masa duduk kat sini :D


Another soothing morning view kat Banding :D


Trip to Salt Lake.... Percaya atau tidak, sebenarnya ini bukit dan lubang tu dikorek oleh gajah untuk mendapatkan mineral????


Tahi gajah yang masih baru. Tengok saiz tahi gajah tu, lagi besar dari kasut Den ni hah!!


Ada trip lain yang datang tengok tempat gajah nih rupanya :)


Okes..... Lokasi di Pulau Batu Putih, yang macam pokok palma tu adalah pokok paku raja. Pokok ini dipercayai wujud dari zaman dinosour lagi.... Pokok ini juga merupakan spesies paku yang paling besar....

As u can see, yang hitam-hitam kat dinding bukit tu ialah sarang lebah. Diceritakan apabila sampai musim, bukit ini akan penuh dengan sarang lebah... Aiyayaaaaa kalau datang masa lebah banyak gimana ahhhh????

Akhirnya sampai ke perkampungan orang asli. Dimaklumkan kerajaan negeri mahu mengekalkan kampung ini tanpa pengaruh luar bagi mengekalkan ia sebagai tarikan pelancongan di Tasik Banding.


Heroin dalam cerita.... ekeke....

Den laaa nih.... muehehe....


Penyamaran yang sangat berkesan!!!! Luckily spotted!!!!
Belalang daun bagus buat umpan!!!!


Makan malam hari kedua... Tempat makan lebih baik...

Lauk lagi sedap!! Ewahhh.... tengok chef larrrrr. Huhu..

Me n my baung.... Malam nie memandang bintang bertabur di langit sambil menunggu ikan makan umpan. Langit cantik sangat dan percaya atau tidak, buat sekian kalinya shooting star muncul. Cantiknya!!!
Post a Comment