FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, February 3, 2009

ATTacHeD To RoYaL BeLuM STaTe PaRK, PeRaK

BeLum. HaHa belum habis lagi bercerita pasal Belum!!! Untuk dikongsi bersama dan ingatan diri sendiri.... Tak semua dapat diletakkan di sini kerana u have to be there to feel it and to see it...

THe PLacE
Menara atas bukit... Nak mendaki wahhhhhhh cungap juga bagi yang tak biasa!!
Titi galah kat kampung orang asli....
Sempat juga aku 'casting' kat atas titi nie dengan Mud!!!


Perkampungan orang asli

FLoRa n FauNa - wiLDLiFe
Salt Lake (tapi sebenarnya bukit Garam)...
Gajah korek bukit nie untuk dapatkan mineral.


Pokok paku raja yang banyak kat Pulau Batu Putih. Dipercayai pokok ini telah wujud dari zaman dinosour lagi. Rupanya seakan-akan pokok palma. Merupakan pokok paku yang paling besar.
Bunga rafflesia yang menjadi pujaan.
Untuk melihat bunga ini perlu juga nasib yang baik.



Cik Lipan... diam-diam jer merayap...
Not the biggest as i seen kat Stong but hehehe suka jugak!
Labah-labah. Aiii susah nak tengok betul-betul.


Belalang daun dengan penyamaran yang sangatlah mengelirukan.
Bagi kaki pancing, seronok kalau dapat nih buat umpan!!!

Ikan kelah hanya boleh didapati di kawasan air Kelas I dan IIA..


PeMaNDaNGaN daN PeRasaaN


Post a Comment