FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, November 26, 2009

FeLDa CHuPiNG, PeRLis : ScENiC

Perjalanan ke Perlis, jangan tidak-tidak ke Padang Besar. Jika tidak ke sana pun, majulah ke Felda Chuping iaitu lokasi penanaman tebu dan pengeluaran gula Perlis. Gerenti akan terpegun dan berhenti mengambil gambar.

Tempatnya cantik. Memang cantik. Tak caya ke?? Den kongsikan sedikit gambar-gambar yang Den amek kat sana. Owhhh terasa ke'ober-da-C'nya, ekekeke...


Kiri kanan jalan pokok tebu. Ni nak habaq mai, pokok tebu ni batangnya kurus-kurus tak sama cam batang tebu yang diorang wat untuk mesin air tu... (alamak air tebu! bestnya!)
Saujana juga mata memandang

Da pokok tebu tentunya :)

Oklar... boleh larr nak perasan ni kat some where under da rainbow ober da C

Lagi... Lagi...

Eh, lagi... lebih kurang pulak gambar yang Den letak nih!

Di suatu lokasi di kawasan Felda Chuping jugak! [sekali tengok cam tempat scary pulak! Hik! Tetibe ada awam hitam berarak, angin pun bertiup kencang... pokok tebu bergoyang, bunyi angin dan daun tebu beramuk... fuh... kaki dah keras.. nak lari ke tidak nih?.. huuuu]

Berangan lar citer scary... Elok je tempat nih.. Pi larrrr jalan sana, amek-amek gambo :)

Gaya mesti ada eh!

Ni muka orang yang dah seharian pi berjalan... sudah hampir ke penghujung petang... Betul-betul nak pengsan dah nih!!! Jom balik rumah, Den nak pengsan dah nih! Jom!

[Syukur Alhamdulillah tercapai jugak hajat nak amek gambar kat sini... Gambar-gambar dulu tak lawo!! Ngeh ngeh ngeh]
Post a Comment