FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, January 31, 2011

BaLi : BeRaNGaN PoSiNG PRe-WeDDiNG BeRaTaN LaKe, BeDuGuL

Beratan Lake terletak di Bedugul, Bali. Berat sungguh nama tempat ni namun sesuai dengan darjah keindahan tempat ini. Tempatnya sungguh cantik sehingga di mana-mana setiap pelusok kawasan sekitar tasik boleh bergambar dan boleh keluar pula angan-angan untuk 'shooting' pre-wedding! Tetiba rasa nak kahwin hahaha... melampau jugakkan bila berangan.

Di kawasan sekitar tasik ada taman di mana pengunjung boleh membuat aktiviti outdoor bersama keluarga (KJ dah terasa macam seronoknya kalau dapat duduk menulis di sini <- berangan lagi!), ada kemudahan untuk mengelilingi tasik dengan sampan dan bot, boleh memancing dan nak bergambar dengan gembiranya. Yang tak berapa nak gembira, masa agak suntuk dan hujan turun pada petang itu... (adeh simpan lagi kamera). Di kawasan tasik ini juga terdapat kuil dan hanya pengunjung yang bersembahyang sahaja yang dibenarkan masuk. Dikongsikan beberapa gambar di Tasik Beratan, Bedugul, Bali...



** Opss! Gambar yang last sekali tu berangan... hahaha!! Hem

Next entri : Lokasi paling wajib untuk semua orang yang ke BaLi, kat mana tu???
Post a Comment