FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, March 30, 2009

ReVieW TeaTeR MuziKaL iBU ZaiN

Ermmm..... dah lambat nak buat review untuk pementasan Ibu Zain, tak sempat. Tapi untuk catatan, disenaraipendekkan sahaja beberapa perkara....

1. Lagu paling kiut/ paling suka : Bertemu Cikgu

2. Adengan yang paling suka : (banyak!!!!) disenaraipendekkan seperti berikut:

  • Siti Sahira (ibu kepada Ibu Zain -Liza Othman) mendukung Zainun a.k.a Ibu Zain sambil menyanyikan harapannya (terasa cam Den laksss tengah mendodoikan anak Den. Hik hik)

  • Babak Ibu Zain di sekolah tadika yang dibuka ketika berusia 13 tahun (mencuit hati, kiut dan kelakar!

  • Miss Ruth (cikgu kepada Ibu Zain - Datin Natasya Hudson) datang melawat Ibu Zain yang sedang mengajar (rasa terharu dan babak dikelilingi budak-budak memang Den suko!)

  • Babak-babak yang ada watak Cikgu Munah, Cikgu Ramlah dan Cikgu Jumilah yang sentiasa membibitkan ceria (memang semuanya kelakar!)

  • Babak dalam keretapi (memang 'real'! kalau tiada pun layar putih di belakang, semua pun boleh mengagak di mana situasi berlaku)

  • (eh, lima dah larrr... kata senarai pendek!)

3. Pakaian - ermmm... sebetulnya baju-baju yang dipakai oleh Miss Ruth, Ibu Zain eeeeeee..... cantiknya!!!!!! Banyak betul baju yang disediakan!!! (tambahan : Watak Shellarbear (lakonan Avaa) memang real memek muka, rambut, baju bukan setakat rupa jahat, tapi sebab baju merah tu dah sampai tahap 'setan'. Fuh, menyala!!!

4. Set pentas - ringkas tetapi sangat memadai. Melihat kepada gambar-gambar di pementasan pertama di kawasan pentas yang lebih luas dan sekarang di pentas yang agak terhad, ermmmm.... CAYALAH!!!! Memang kreatif!!

5. Apa lagi ya!!!! Sememangnya aku memang excited mahu menonton pementasan ini dan aku enjoy bersama teman-teman :)

Disertakan sedikit gambar yang sempat dibidik dan di'edit'!! Hehe

Miss Ruth dan Zainun.. Den memang suko larrr kalo Den di keliling camni... (ke laen pulak erk!!!)
Miss Ruth melawat Zainun (Ibu Zain) di sekolah.

Salah satu babak yang Den suko!

Lakonan Liza Othman memang mantap. Den memang suka dia dari doulu-doulu lagi!! Baju dan kain cantik2 pulak!!! Ishkkkk.... Jeles!

Den, sebagai penonton! Ekekeeke
Post a Comment