FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, January 4, 2010

TaHuN BaRu.... ERMmm

Tahun baru... 2010. Beberapa hari sebelum 2009 melabuh tirai, aku balik kampung. Ibu orang pertama yang ucap selamat tahun baru disusul peluk cium sebelum aku bergerak pulang ke kota. Kata ibu, "Tahun ni tukarlar cita-cita tu :)". Jawapan ringkas, "Iya Bu, tahun depan ni dah pasang cita-cita lain. Jangan risau," jawab aku sambil senyum mengelat-ngelat. Iya... tahun 2010 ni aku pasang cita-cita lain.

Dalam tempoh tidak sampai sebulan lagi aku mahu mengejar 7.7 (kena sarung kasut balik!). Dalam tempoh beberapa bulan lagi, aku mahu mencuba 6.5 (macam mana aku nak tukar enjin mesin rumput kepada enjin speed boat nih?) [tak faham yer? takpe.. hahaha]. Dalam masa entah.... owhhhh tak boleh nak rancang lagi. Harap-harap Royal Belum menjadi kenyataan. Harap-harap tahun ni kena kidnap dengan kengkawan lagi untuk panjat gunung. Aku mahu buat macam-macam. Aku mahu belajar macam-macam. Aku akan chaiyok, chaiyok!!!! Yezza....

Sebagai permulaan, aktiviti tahun baru aku.....

Pagi tahun baru, penuh dengan harapan.
Semoga tahun ini membawa kejayaan dan kegembiraan :)

Ahhh, malu nak cakap pun yer... Salah satu aktiviti tahun baru, pergi kenduri kahwin. Dari makan buffet, tiba-tiba meja jadi makan hidang pengantin! Gila larrr... Malu!!! Macam mana leh terjebak nih!? Gud thing during event camni, dapat lagi kawan-kawan baru. Tahun ni nak tambah kawan lagi :)

Seafood di Jeram. Tahun ni nak explore lagi tempat makan lain

Kembali ke Kuala Selangor.. Tahun ni nak jalan lebih jauh lagi..

[berPK ucap selamat tahun baru ibu : erMmmm....]

[upgrade 'enjin'. upgrade 'enjin'. Chaiyok! Chaiyok!]

Post a Comment