FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, January 5, 2010

PuTRaJaYa NiGHT MaRaTHoN 2010

Kengkawan, this is my first ever challenge dalam aktiviti berlari-larian dalam event ni. Dulu-dulu punya cerita memang dah berkarat lar. Mana nak banding masa sekolah-sekolah dengan sekarang. Mana nak banding hiking santai dengan joining event. Ermmm, fikir balik... Sama ke tak? Well, sama jer larr... Dah pakat dengan A, kita rileks je masa event nih... Janji lepas masa kelayakkan je, hahahaha.....

Jom kita register ramai-ramai.... If not for race, just join da fun run - 5 km (ini nak jalan berapa lama pun tak pe... jangan sampai 6 jam tak abes2 laksss! Sapa nak cari pukul 3 pagi tu?? Huhu...). Ado sesapo nak 'chiken' run dengan Den? Meh aaaa....

Putrajaya Night Marathon 2010
Date : 6 Febuary 2010
Venue : Perbadanan Putrajaya & Istana Kehakiman (POJ)
Starting time : 8.00 pm (marathon), 8.30 pm (half marathon), 9.00 pm (7.7km), 9.15 (5km - fun run)
Closing date : 25 January 2010 or upon reaching 8000 runners
Further info : http://www.hooha.asia/


[betul nih? betul nih? heeeee.... Pakai kasut cepat!!!!!!]

31 comments:

Anonymous said...

Tak elok marathon mlm2 nih... cepat diserang paru-paru berair....Necrofis

xplorer said...

mas ,

ko cuma organizer saja ke ko berlari skali . aku pun teringin nak masuk marathon ni gak sebenarnya tapi capacity enjin tak cukup.Nak kena service BBBAAAIIKKK punya baru boleh berlari balik

masMZ said...

Necrofis, boleh nih... badan kita panas berlari....

xplorer, berlari aaaaa... Jom eh... For a start masuk 7.7km dulu... 80 minit no rushing larrr... jom!!! Sompek lagi nih kalo start jogging...

coconutgrinder said...

haaa..den nak amik borang nih kat mana aaa? ekaw ada borang kosong lagi tak? bila tarikh tutup nii...den kalau bole nak masuk 5k joging jaaa kalau ada...7.7k tak larat jugak oooo....huhuhuhuhu

masMZ said...

yeahhh... i just registered myself in women open (7.7km)... so excited! Register b4 10 January and u get da RM5 discount..

If u r wurkin kek Kolumpo, boleh register kat FTAAA Office, 2nd Floor, Wisma OCM, Jalan Hang Jebat. Den tadi isi borang n submit terus kat Perbadanan Putrajaya (depan Istana Kehakiman). Online pun bley, bayo ler sekali caj kad kredit! Hehehe.
Ekau nak borang kosong ka? Kek Den ni haaa ado nih...

masMZ said...

Tarikh tutup 25 Januari 2010 atau bila dah reach 8000 participants :)

Coconutgrinder, 5km ada under category Run For Fun. No qualifying time and max runner 500 je. Tak tau lar ramai mana event kali ni. But last time masa diorang buat Shape n Health Nite Run last year, registration tutup awal sebab dah penuh :)

coconutgrinder said...

so berapa harga utk 7.7k tu?...den nak masuk jarak yang tuh jaa...itu jaa yang den rasa larat (mungkin lari pun abih kot) hahahaha... sama sama laa mencari sakit dalam keseronokan time mlm tuh nanti...huhuhuhu...
haaa tak pun ekaw tlg jaa regitser utk den ni...kiranyaa belanja laa...hahahah

masMZ said...

wehhhh, aku tak jaga register lar.. Tadi saja ambil borang kat kaunter kot2 ada yang nak... Still kena pegi sana balik untuk buat payment and ambil kupon.
Payment 7.7 tu before 10/1/2010 - RM10. After RM15.
Fun run RM10 (takde beza)
Men open (Half marathon 21km) before RM30, after RM35.

masMZ said...

Disebabkan Den dah register dan takdo sobab laei nak poei kaunter pendaftaran, upah 5 hengget untuk satu borang (wowWeee) :p

Kaunter :
Putrajaya - Monday to friday (10am to 5pm)
Wisma OCM - Monday to friday (9.30am to 5.30pm). Saturday (9.
30pm to 2.00pm)

coconutgrinder said...

amboihh...marah kat cek kaa...garangnyaaa...ingat kaunter pertanyaan tadi...tu yang tanya...huhuuhhuhu..
ok okkk tima kasih atas infomarsi anda...
balik ni den nak pi joging truihh nii..nak train

masMZ said...

kah kah kah... bukan marah, bagitau maaa... jogging ler dari opis ke wisma OCM tu peh2 tawaf lar mano-mano laei tompek dalam kolumpo tu :)
Leh training naek Broga Hill sekali deh! Huhu

coconutgrinder said...

haaa..xmarah takpa..mau marah nanti kena juai....
haa nanti laa den isi borang tu..baju dah dpt ka? lawa tak design?
den petang nih joging kat kawasan umah den jaa...lepas penat bolee pi pekena sup urat ketin truih..huhuhuhu

masMZ said...

Run kit (tshirt lar tu) collect 3-5 Febuari. Idak le teman ni tahu mana ghupe nyer... [Memang udah seghupe kaunter pertanyaan eh!]

Jom lar sesape lagi nak berminat, baru-baru nak mencuba, nak pakai kasut balik, jom! Apa lagi info yang diperlukan?

coconutgrinder said...

haaa..tarikh swimathon dah kluaq...18/4 nii...hehehe so train laaa smpai koma....huhuhuhu....

masMZ said...

Belum tetap fikiran lagi nih, namun tetap ku choba.

[tetap ku choba!?! ermmm... hahaha, mampuih! Jauh tu... 1k pun dah goyang! enjin pun standard mesin rumput lagi... asyik kena tinggal je, aduiii]

coconutgrinder said...

xoa slow slow laaa lambat lagi bulan 4...bole train lagii...seminggu dapat buat 3 kali ok laa....tapi sekali train buat laa sejam stengah tanpa henti...insyaAllah...nanti fitness ok laaa..

masMZ said...

i 'teraiiii'. TQ

masMZ said...

1st day training, masa memang lepas tapi uiiii penangan lama tak pakai kasut tu memang lar menyesakkan...

coconutgrinder said...

waa..dah train ni...ganas ganas...den dah lama tak pi jogg ni..mau dekat seminggu lebey dah ni..kasut pun nak kena beli lain ni...kat mana kasut jogg yang menarik dari segi harga dan brand bole didapati?

masMZ said...

coconutgrinder, setakat seminggu lebey pun nak risau... hehehe... ni yang dah gantung kasut bebulan tak lagi risau?? Tetibe terasa begitu kejauhan untuk mencapai garisan penamat.. aduh! sudah timbul ke'cuak'an dalam hati.. dowhh...

Pendaftaran dah tutup awal sebab dah sampai target 8k peserta... Wahhh ramai tu :)

masMZ said...

[kasut gue pun macam dah nak karam larrr... sob sob...]

coconutgrinder said...

dah tutup...den daftar pun belom lagi nii...aduhhh...biaq btoi nii...
nanti isnin ni nak kena suruh isteri den daftar la...opis dia sebelah perbadanan tu ja...aduhhh rugi rugi mcm niii....

masMZ said...

Coconutgrinder, nape tunggu last minute?! Ekau ni maen-maen nih?! Kalo tak dapek, den cadang ekau wat lari haram larrr (aktiviti biasa). Takut nanti ekau nyesal tak dapek merasa kemeriahannyer... Kitaorang nak choba try run sekali untuk amek feel lari malam ramai-ramai minggu depan... he :)

coconutgrinder said...

nampak nyaa lari haram laa kottt....dengar crita ekaw train gila gila nii..siap kayuh ke lukut mlm tu joggin gplak kat putrajaya...ini dah nak medal nii....hehehehee...mesti tertanya tanya mana aku dpt crita kan? hahahah....biarlah hanya maniam mengenal manikam...

masMZ said...

ala... kalau cerita kayuh beskal sampai ke Lukut malam lari pulak, Den tau lar siapa yang bagi cerita... Ado pembetulan sket erk! Den takdo beskal laei, jadi Den takdo lar ngayuh... Den tak tau lar kot ekau tersalah oghang... Lari malam tu ado :)

Marilah lari haram, nanti Den konaikan ekau dengan kawan-kawan Den yang laen. Ramai yang lari nanti termasuklah yang nak berlari haram tu...

psst : Kalau tak lari, ekau datang amek gambar ngan jadi pom pom boy larrrr. Jadi supporter kitaorang. Leh? Leh? Leh? Hahahaa

coconutgrinder said...

aiikk...sapa yang bagitaw kalau bole teka?..dasyat gak circle korang nii...semua crita bole taw...ampeh sungguh...
den mlm tu pi juai air gatorade ja laa kot...hahahaha..ngan selimut den...ekaw lari sambil pakai selimut den pun bagus gak...den tajo ekaw. muhahhahaa..
ooo...blom ada gerek lagi...nih mesti nak beli gerek mahai mahai nii...triathlon bikes aaa nii...hehehehe...

masMZ said...

Den tau lar ekau kawan ngan Geng Botak dalam Ombak... :p

Mano no yang Den mintak tu? Camno Den nak tanyo yang Den berkonan tu ado laei ka dak? Takdo oghang nak niago lar malam tu... Stesen air ado sampai 16, tak terminum tu... Laei pulak kang somput minum air banyak-banyak... itu coach Den sudah kasik warning... Huhu.

psst : Doulu-doulu Den dah ado beskal. Tapi rodanya tiga... Masa Den nak register masuk pertandingan, urusetia kata dah salah kategori... Ado ko depa suh masuk trikid? Cessss

coconutgrinder said...

aikk....mcm mana taw ekaw taw den kawan ngan botak tu.. dasyat nih sampai bole taww....
no apo plak ekaw mintak ni...tak pernah den terlihat plak....
haaaa lepaih nih jadi minah triathlon tuuu....lepas kapas ni..dah kompom teror niii..
den pun tak dak lagi basikal...bilaa laa den nak dpt beli gerek nii...

masMZ said...

Dasat ni! Bukan maen low profile seh :p Den taw lar, kengkawan pusing-pusing kot tu jugak :)
Den tanyo no kat fb ekaw, kato nak sponsor selimut suh Den berlari ngan selimut yang ekaw juai tu... apa daaa... (rasa cam dah sent! hahaha... ekaw tak dapek ko?)
pssst : yang ekau ado bikes (fullamak siap bukan sebijik tu!) jo kan?! beskal ngan gerek ekaw takdo yo ;p

coconutgrinder said...

hahaha..apa yang nak di low profilekan....dah mmg sungguh.apo laa ekaw ni...den nih tunggu maso jo nak pow gerek bapak den tuu...dia x kasi gak..mau tidak ari ari cuti den dah kayuh sorang sorang dari bangi ke presint 6...hahahahaha
mana ada pun ekaw antaq msg kat fb..den tak dapek apo apo pun...

masMZ said...

ala... den donga ekau ni kalau swim dengan ngayuh belum lagi campur tolak bahagi darab, semuanya berdesup lajuuuuuuuuu :)
huwaaaaaa frust larrr tak dapek yang den nak tu... ekaw ni sampai hati :'(