FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, January 5, 2012

PaKaT Mai SiNi ~ WaY To PeNaNG

"PaKaT Mai SiNi ~Lalaalalaalla....
PuLaU PiNaNG saTu DeSTiNaSi ~ LaLalalalaala "

Harun :  Ko nyanyi lagu apa nih Leman?
Aloyah : Ha'ah.  Aku tak pernah dengar pun?!
Pe'ah : Datin pun tak pernah dengar!
Leman : Eh, korang tak pernah dengar ke lagu nih???  Top larr lagu nih!!!!  Dalam sepuluh tahun dulu kot?!

Aloyah : Sepuluh tahun dulu????? Abg Leman, kami semua tak lahir lagi larrr masa tu!!!!

Leman :  Pakat mai c-nieyyyyyy...... [dengan lenggang lenggok], Pulau Pinang satu destinasi lalalalaalala.....  Kemon everybody! Lets sing together!!!!!

Oiiii mak oiiiii penat larrrr wehhhhhhh......  Abang Leman Vogeh sorang je yang tahu lagu nih!!!!  Nampak sangat dia lagi tua dari kami-kami nih......

Pagi sehari sebelum menyambut tahun baru yakni pada 31 Disember 2011, saya berada di pekan Kolumpo (ikut ayat pengembara Icam).  Saya telah dijemput oleh enchek Harun dengan alfarisi di awal pagi sebelum bergerak ke Shah Alam untuk menjemput Datin Rape'ah yang gigih bekerja di pejabat. Errr tatau nak kata jemput ke atau paksa Datin ikot!  Sebabnya???? Dalam kereta macam-macam arahan pejabat larr lampiran itu, lampiran ini larrr, fotostat larrr.... i leb u larrrr *oopsssss cakap dengan saper eh sebenarnya??? Hahahahaha.....  Pak Guard kah????  Last sekali, dok ralit mendengar Datin memberi arahan yang pelbagai dalam kereta, kami sesat-sesat mencari rumah Abang Leman. Grrrrrrrrr....... "Datin ni, orang dah kata cuti, cuti larrrrrrrr.... Owhhh pelissssssssssss".

Takmao citer larrrr, cam buku teks pulak... Nengok gambar yerrrr.....




Kami singgah bersarapan merangkap makan tengah hari di RnR Tapah sebab abang Leman kata dia suka berhenti makan kat sini sebab kawasannya luas


owhhh no!!!! ada jugak rakan se'spesies' kami!!!!  Datin excited nak berkenalan!!!!!  Maka kami berhenti minum air bekas kaler oren kat Gopeng.....


jaga - tido - jaga, akhirnya sampai dah ke Pulau Pinang! Hoyeah!!!! Seb baik dalam kereta, jadi aksi lompat-lompat tak boleh nak buat


Gigih pusing belakang nak ambil gambar Jambatan Pulau Pinang lagi!  Langit biru hari tu masih lagi bertemankan awan nano-nano-nano.... Haihhh abg Leman tak reti pulak nyanyi lagu nih! Hai Pakat Mai Sini ~ lalalalala. Kemon everybody!


Wow! Itukah? Itukah????? <- ayat Datin


Jam yang sudah ratusan umurnya



Lapo!!!  Kita makan dulu larrrrrrr....  Mee sotong boleh?????  Layannnnnnnn...
 

Suka benor orang-orang gerai nih....


Tu dia mee goreng sotong dari gerai Hameed' Pata' Special Mee.  Kalau tengok memula merah kalernya!!!!


Tapi sedap!!!!!!! Naaaaaaaaa..... tak tipu kan?!!!!!!  Mee goreng tu special sebab ada sambal sotong kering kat atas dia.  Harga RM4 sepinggan.... Erkppppppp Alhamdulillah...


Berdekatan dengan kawasan Padang Kota, ada satu kawasan pelancongan yang top (sebab masuk buku sejarah) iaitu Fort Cornwallis.....  Ini jaman-jaman penjajahan dulu larr nih...  Mungkin Abg Leman boleh cerita sebab dia yang paling ehem dalam trip ini ;p


Susahnya kalau bawak 'retis' pi berjalan.... Belum apa-apa dah posing!


Terpaksa larrr enchek Harun dan Cik Aloyah layan.....  Mana tahu kitorang rupanya kena mamarazi pulak!! Hahahaha


Bagi memuaskan hati semua pihak, maka bio adil kata oghang Perak.  Meh gambo ramai-ramai.  "Ater kome masuk ke dalam Fort tu????"  Jawabnyerr, "Idak!" Hahahaha...  Takat-takat ngintai dari pintu pagar je....  *untuk masuk ke dalam Fort ni dewasa dikenakan bayaran RM 2, kanak-kanak RM1.


Ni larrrr hasilnya kalau setakat tengok dari luar!


Kan dah habaq, kami jenjalan kat Padang Kota... Errrr namanya dah jadi Taman Kota Lama ke???


Silap.. Silap... haaa ni kalau masuk dari depan....  Taman Kota Lama ni memang kat Padang Kota... Di tamankan sebab ada tempat rekreasi macam tempat rollerskate/board (flat) dengan permainan kanak-kanak


Haihhhhhhhh...... Beware ada kawasan kurang graviti kat area-area sini!


Layan tepi laut jap, tengok mana rupa ombak.....  Errrr ngintai apa tek??? <-dah terkeluar bahasa Sarawak laks!! Hahhaha


Uiiii mak aiiiiii......  Mao ributkah?????? 


Jom... Jom.....


Ambil beg kat tempat letak kereta (untuk yang akan ber'ehem', parking kat sini dengan harga RM7.  Wow! Wow!  Di balik jam, pokok bagai ternampak sesuatu di situ.... *Lompat! Lompat!


Dekat dah kot??????? Hahahahaha


Tettttttt..... habis siaran..... Bateri kong!!! Sambung nanti eh?! Hahahahaha

Post a Comment