FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, April 1, 2010

KeNYiR TRiaTHLoN : I JusT HaViNG FuN wiT MY FReNs

Kenyir International Triathlon 2010, gila ke apa bila aku buat keputusan untuk masuk event ni. Said to be the Malaysia's toughest triathlon race, memang edisi bunuh diri pula rasanya! Tapi macam yang aku pernah citer dulu, i really need to do something to keep me busy during my ber'kabung' time so that aku tak fikir jauh sangat.

Kenyir International Triathlon, memang gila! Tasik? Huuuu... aku memang ambil masa yang lama sebelum dapat ke pelampung pertama. Duduk menung atas pelantar, fikir "Macammana aku nak buat nih!?". Kawan-kawan kat Ombak yang tak masuk event ni, bukan main gila-gila main psikologi seminggu sebelum race. Segala jenis ikan diorang sebut untuk takutkan aku! Nasib baik juga ramai yang bagi moral support. Thanks to DR sebab bila aku tanya patut atau tak masuk event ni, DR jawab "Tak cuba mana tahu". Thanks to Mahmud sebab setia teman dalam air (salute aaaa Mud! tq!), enchek2 Bos, Janggel, Kam (IM), Li, Yani, teammate, Luvis dan kengkawan lain yang tak abes-abes ucap gudluck. Thank you to MERIDAHFS905, tinggalkan msg kat entri Kenyir dulu - i can't stop reading ur msg until the event day! Tima kasih juga pada Baling sebab layan aku tatkala dah lemau nengok air. Hehehe....

Tahniah buat semua kawan-kawan yang masuk event nie. Tahniah to Zaki, Erin, Wan, Mud, Chin, Ann, Jay, Zali, Ameer (menang RM800 laks : Terengganu Close) Dush, Abu, Amran, Wong etc....



Sehari sebelum hari race, muka je senyum tapi dalam hati? Ermm

Body marking, number 811

Lama juga aku menung dalam air, walhal lagi setengah jam event nak mula!

My part dah settle! Alhamdulillah! Masa keluar dari air dan nak pass gelang to my team mate, best gileR!!! My energy just WOW!!! Huhu... Gambar keluar dari air takleh lar kongsi kat sini. Hihihi.... Anyway, sementara tu ambil gambar menggantikan team mate aku yang dah ready nak lari..... (xplorer, sila ambil perhatian banner yang dipakai di belakang baju!)

aku teman team mate aku Ann lari sebab running buddy dia (Erin) dah lari dulu.. (sebenarnya aku memang teringin nak lari jugak! nak merasa Bukit Gila (nama ni aku yang bagi) atau Bukit Hantu Kuman Kumin (Ann bagi nama) ni macam mana).

Gambar-gambar aku tengah lari, gambar hitam putih masa pusingan pertama (tak sampai 1km pun lagi). Gambar yang kedua dengan ketiga, gambar dah nak masuk finishing line! Yeahhhhh!!! Ada satu cerita masa tengah lari ni.... Tiba-tiba Ann tarik aku "Mas! Mas! Patah balik Mas! Ada babi hutan!". Uiii mak aiii, masa tu nasib baik dekat dengan urusetia dan betul-betul seekor babi hutan melintas bukan main laju.. Kurus semangat aku! (Xplorer, ni bukti Jelajah-Explorer kat Kenyir International Triathlon. Wah bukan main geram betul sebab sepanjang aku lari semua orang tiba-tiba panggil aku Jelajah Xplorer. Emcee event siap sebut lagi "811 and Jelajah Xplorer are coming. What a good teamwork!!" <-lebih kurang larrr). Patut-patut aku letak KaKi JaLaN sekali erk! For this Xplorer, wat lar satu entri "Jelajah Xplorer Di Kenyir Triathlon" untuk aku kat Jelajah Xplorer. Lepas tu letak aaa gambar sempena ko dah kalah bet! :D)

Me and my buddies (walla dah 3 event dah kita masuk erk! Best!)

My team mate - Ann, Chin and me lorrrr

Me and my first medal! Alhamdulillah! Best!

Tak ada ke orang nak sponsor gerek kat aku???


[wahhhh bestnya nak dapat duit!!!! xplorer, i'm waiting..... :D]
Post a Comment