FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, April 15, 2010

STaNDaRD CHaRTeReD KL MaRaTHoN 2010 (NaK cuBa TaK?)

Tahun ni Den rasa Den akan buat apa je yang Den rasa teringin nak buat. Haaa bagus tak cita-cita macam ni??? Last year, Den punya cita-cita untuk khatam semua pulau-pulau peranginan kat Malaysia dah tercapai (sebenarnya suppose to achive before pengurniaan tiga calit, tapi during pun boleh larrrr... I'm happy enough!). Lepas dari tu, Den tak ada cita-cita besar melainkan Den nak pi Haji kalau boleh sebelum lima calit... Moga-moga dipermudahkan niat Den yang satu ni. Tahun nie Den memang tak pasang cita-cita sampailah beberapa minggu yang lepas, Den rasa Den patut buat semua yang Den rasa Den nak buat sementara ada peluang, sementara ada kederat dan sementara nak menetapkan apa yang Den nak buat dengan diri Den selanjutnya (wah! scary!).
Next event, coming very soon in June 2010 is Standard Chartered KL Marathon. Akan diadakan pada 27 June 2010, bermula dan tamat di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Race information boleh tengok dekat sesawang KL-Marathon. Kategori yang disediakan untuk individu ialah 42.2km, 21.1km, 10km dan 5km, Family Fun Run (group 3-6 family/ friend) - 5km, kanak-kanak (kid dash) - 3km dan 950m, run for a cause, corporate challenge dan sponsored enteries. Den? Ermmmm.... Den rasa teringin nak buat 21.1km. Agak-agak drastik sangat ke kalau Den nak buat half marathon ni? Den dah cuba 7km masa Putrajaya Night Run(Feb), 10km masa Larian Di Raja Klang (Mac), 10km masa triathlon Kenyir kat 'Bukit Antu Kuman Kumin) (Mac) dan 21.1km? Ermmmm...
Kengkawan, ada yang nak lari dengan Den tak? Den nak cari partner/ buddies untuk larian 21.1km... Run just for fun dan takde target hadiah melainkan experience, finisher cert and medal serta kesempatan buat kerja 'gila'.... Hehehe... Jom! Ada early bird registration (yuran pendaftaran murah sket) extand sampai Sunday midnight 18 hb April 2010. Jom!

route untuk 10km

route untuk 21.1km
[peluang nak jadi volunteer during event pun ada, kalau berminat sila masuk sesawang KL-Marathon]

[Cita-cita besar masih belum nampak bayang untuk digapai]
Post a Comment