FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, July 20, 2009

HaLF KaMPuNG HaLF JuNGLe : KeNGKawaN

Perjalanan ke rumah panjang mungkin tidak akan semeriah dan segembira yang aku rasa tanpa teman-teman seperjalanan yang sekepala dan sporting giles..... Terima kasih banyak buat semua..... Lepas ni kita berjalan lagi ya?!!!!!!!!

(ehemmmmm Santubong, here we come! Ekekeke)

EDisi MasUk KaMPuNG 2 : RuMaH PaNJaNG 2009

Ini Luvis a.k.a Abang Long aku a.k.a Long yang bermaksud panjang. Long dapat nama masa masuk hutan mencari pantu. Long lebih banyak senyum kalau tak bercakap, tapi bila dah mula bukak mulut..... ermmmmmm siaplarrr kena layan dia bercakap. Long sebenarnya suka bercerita dan macam-macam cerita yang Long ada. "Long tengah tunggu siapa nih?"

Ni Mahmud a.k.a Baning a.k.a kura-kura dengan anak muridnya Iko (adik Ann). Mud, ilmu yang baik-baik jer tau!!!!! Har har har..... Mud, dapat nama Baning masa di Kuching lain sebab minat sangat dengan kura-kura kat rumah Ann di Samarahan. Mud, paling excited nak cuba dan nak buat macam-macam kecuali dekat dengan amau (kucing), sembelih ayam dan ermmmm...... pegang ikan mentah! Mud, paling banyak cakap dan paling banyak gelak. Amboi Mud, kat sini jaga skrip aaaaaa... Hahahaha.....

Wan a.k.a Dom a.k.a (Dom ni sebenarnya panggilan kepada anak lelaki yang disayangi). Orang yang terakhir dapat nama Iban (well, sebenarnya sekali ngan aku larrr sebab Auntie ngan Uncle penat cari nama untuk kami berdua... Mud jangan jeles, susah bagi nama sebab kitaorang baik kat sana :p). Wan, yang aku tahu sangat ringan tulang dan macho habes (akhirnya ayam itu berjaya jugak disembelih). "Basuh kain sendiri Wan???" Ekekeke

Jay a.k.a TeKuyung a.k.a 'siput sedut', most famous (ermmm famous???, famous tu aku larr!!!!), salah. Salah.... Jay a.k.a TeKuyung a.k.a 'siput sedut', most favoured by tuan-tuan rumah kat sini sebab Jay sorang jer yang nyirup iaitu minum tuak. Jay sebenarnya penyelamat kami kat rumah panjang :) (lagi sekali ermmmm..... tapi sebenarnya Jay selalu hilang sebab selalu kena 'kidnap' ngan tuan-tuan rumah kat sini).

This is the special friend of mine, Ann. Gadis Iban terakhir (alamak, kononnya larrrr! Ekekeke). Terima kasih banyak sebab jemput ke rumah panjang. Best sangat-sangat kat rumah panjang. He'eh lepas ni kita ada wedding ceremony pulak eh kat sana???? (ahai.... * Larikkkkkkkkkkkk)

Orang-orang bando yang masuk kampung, gini lerr ghupe nyerrr.... Ni gambar malam tahun baru (Gawai).... Jay sebelum palau, Luvis sebelum pening, Mud, Wan dan aku sebelum 'mabuk' air oren (mabuk air gas - kejap coke, kejap fanta grape, kejap oren.... ahaiiiiiii).

Pengalaman yang tak boleh dilupakan, what an experience i had here :) Thank You for all.
Best!!!
Post a Comment