FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, January 8, 2009

MY NeW YeaR 'CeLeBRaTioNs'

owhhhhh..... Harap tak terlambat untuk ucap Selamat Tahun Baru untuk teman-teman yang sudi melawat blog rojak nih dan Selamat Tahun Baru juga untuk diri sendiri..... Apa yang korang suma buat erk malam tahun baru, pagi tahun baru, petang tahun baru dan malam tahun baru????? Suprisingly......

Tahun nie, tahun baru yang paling tak meriah buat aku in terms of celebration (in da short term). However, in the other way, i hope the 'kick' start activities of 2009 will continues bring me to the top. Semua sekali - in my workplace, my dream and to my personal life. I'm really looking for it!!! Owhhhh wish me luck!!!

Malam tahun baru, dah check-in kat Seremban. Seawal 8.30 pagi iaitu tatkala orang lain best berguling-guling atas katil bangun lambat (aiiiii bestnya!!!!), dah kena attend meeting. Meeting yang berlarutan dari pagi membawa hampir ke tengah malam. Pening kepala tapi macam best jugak sebab duduk dalam committe yang 'not for me to sit in' sebab dalam tu, aku yang paling cikai (meaning less experience and level paling rendah sekali). Buat dasar??? Huh!!! Meeting larut sampai 2nd January....

Pagi 2hb, tiba-tiba ter'pasang' satu lampu...
"Alamak......5hb ari apa?"
"Isnin"
"What?" "Meaning?"
"Monday have to come back here larrrrr"
"Owhhhhh"

Fikir-fikir, dah lama tak 'escape'. Aritu pergi Kenyir pun tak senang. Bercuti separuh hati, asyik ingat kat pejabat jer. Balik dari Kenyir, tak sempat rehat, terus full force kat pejabat - pergi site, wat report, attend meeting, aiiii.. Ermm..... Bagpacker to Melaka? Bagpacker to Port Dickson? Timbang-timbang..... MELAKA here i come.....

Pergi Melaka, dengan tak de baju jalan kecuali baju-baju formal (kerja). Luckily sekarang Megasale.... Oklar tu borong t-shirt dua helai kat Seremban Parade, lepas tu terus gerak ke Melaka.... (cerita di Melaka, in separate story larr nanti.... ekekekeke)... Yezzzaaaaa...

So and so, ari Isnin di Seremban semula sampailah ke petang rabu... Sungguh larr cam wanita berkerjaya betul! Kalau arwah Opah ada lagi, memang dia pun geleng kepala... Bila lagi 'cucu jantan' dia nie nak berhenti dan jadi perempuan?!! Aduh!!! Nanti yer Opah, Mas on da way... Hehehe...

Pagi nie.... malasnya nak buat kerja.... baca-baca blog.... jiwa-jiwa.... makan-makan.... huiiii best.... Sori bos!!! Dan sori pada sesiapa yang Den ader utang keje.... hari nie otak tak jalan lagi.... Dah jammed!!! Muehehehe....
Esok malam nak tengok Makyung!!!!! Eeeee best!!!!!! :)


* Selamat Hari Ulangtahun buat Lemang Opah Style a.k.a savvykaya... Tak ada larrr postpone birthday present :p
Post a Comment