FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, January 5, 2009

MY FiRsT MaSuK KaMPuNG EDisi 2009

Untuk entry kali nie, tak sompek den nak nulis panjang lebar.... Just intro jer dulu.... Banyak benda yang nak dikongsikan kat sini.... Arini kita berkenalan dengan Minah.... OoooOO Minah erk.... Kisah aku dan Minah berebutkan susu kambing!!!

Nie nak kenalkan. Monyet yang muka yang macam sedih nie, namanya Minah... Kenapa muka dia cam sedih?? Sebab dia jeles tuan dia bawak orang lain datang kat kawasan dia iaitu dalam Kandang Kambing yang mana dialarrr yang menjaganya dengan setia. (Bukan muka sedih nih... muka jeleskan!!!)

Ok.... ni larrrr cik Amid. Tuan punya kandang kambing dan kambing-kambing dalam kandang nie larrrr... Minah tu kira best pren larrrr kat sini... Minah tu manja....
Minah tengah tengok susu kambing yang cik Amid bagi dalam kandang... Eksen seh!!! Susu tu kotor sebab kena lantai kandang... Minah tengok jerr... Sebelum nie bukan main nak...
Cik Amid, sambung perah susu kambing!

Nieh, den pulak nak cuba... Bos kata memang dah reserved kantung kambing nih supaya aku senang wat keje.... hahahaha... Minah tengok jerrr sebab dia nak susu kambing dalam bekas yang aku pegang tuh!! Uiiii nervous!!!
Bila dah perah, susu kambing tu kita tapis dulu baru boleh minum! Cuba tengok Minah! Memang muka tak sabar-sabar nak minum susu kambing tuh!
Ohhhh Minah marah.... Minah marah sebab Den amek susu tu... Bahagian dia dah habes!! Haha
Ni akhirnya dapat jugak Den minum susu kambing fresh dari kambing.... Nie termasuk susu yang Den perah tau!!!!! Susu fresh nie, mak aiiiii memang sedap gilesssss.... Cik Amid, tambah lagi!!! Mintak maap yerrr Minah.... Huuuuuuu suka betul!!!!!!
**
Nanti bila ada kesempatan, Den nak citer pasal tempat yang Den pegi nih.... Seronok!!!! Arini tak sompek sebab Den nak kena gerak ke Soromban..... Daaaa.... Don't miss me ya!!!! Hahahaha

Post a Comment