FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, January 28, 2013

MiSi IPoH HiDDeN GeM PaRT 3 : KeLLie'S CaSTLe, BaTu GaJaH

Assalamualaikum dan Salam Jom Pi JaLaN!!!

Meh sini nak sambung Misi Ipoh Hidden Gem...



Mengikut peracangan asal, selepas ke Tasik Cermin, kami akan terus menuju ke arah Gopeng dan Batu Gajah bagi hari pertama.  Dek kerana misi kurang berjaya, maka setelah meriki segala  ceruk jalan dan bertembung dengan lori-lori gaban a.k.a hantu, kami pulang berehat sebentar untuk solat dan rehat.  Cadangnya balik setengah jam tapi aku ralit search pasal tasik dan Byya terlena pula. Sejam kami rehat sebelum keluar semula.

KeLLie'S CaSTLe, BaTu GaJaH

Perjalanan dari Bandar Ipoh ke Batu Gajah pada kebiasaannya hanya akan mengambil masa 20 minit.  Petang ni langit biru wooOOOOOO... Bestnya!!!!

Nak tahu pasal tempat ni leh tengok kat sini --> cik wiki menjawab

Tiket masuk yang dikenakan adalah RM4 seorang bagi pelawat biasa dan bayaran RM50 dikenakan bagi shooting pengantin.

Tiba-tiba tepon bunyi #drama1
"KJ, haa jadi ke nak g kebun durian?"
"Errrr... kata ada tetamu nak datang?  Sempat ker?"
"Diorang dah balik.  Pukul berapa boleh sampai?  Jangan lelambat.  Gelap dalam kebun nanti!"
Aku pun pandang Byya, "Hurmmm agak-agak berapa lama eh kita dalam ni?"

Tiba-tiba tepon bunyi lagi #drama2
"Mas, korang kat mana?"
"Jalan-jalan larrr"
"Aku nak datanglah join korang! Hahahahaha.." <-- jeles letew
Tunggu dan tengok siapa yang akan join aku dan Byya esok!!! Weee~ meriah!!!!

Kalau tengok dari luar, tempat ni memang tak berapa nak besar.  Konon-konon sejam je boleh habis.  Dah masuk kaluuuuuuu... nahhhh tempat ni memang tersangatlah best untuk buat shooting!!!! Kalaulah tak disebabkan tempat ni nak tutup, harus kami tunggu sampai matahari terbenam dari atas bumbung!!! 

Waktu melawat Kellie's Castle pagi sehingga jam 6.30 petang.  Spending time kami berdua kat sini dekat 2 jam... 

*hari ni demam, tapi nak update gak sebab kalao tak semua kena bertabah tunggu tak tahu bila blog ni akan bersambung... bertabahlah






Laluan misteri di mana kononnya bayang Mr Kellie lalu-lalang di sini

Bilik bawah tanah... Gelap!!!  Ni main petik je kamera dengan flash.. Kalau tetiber cik tikus ke apake ehem, aku pasrah!! Hahahaa

Ni bilik untuk minum arak terletak berhampiran dengan bilik bawah tanah arak

tempat lif katanya


Ni tempat "Party on the Roof!"  Meh buat pesta kat sini!

Dan shooting

Posing

ok! stop!

Ni pemandangan dari mansion lama iaitu rumah asal...

Ok lupa nak tunjuk... Ni sebahagian dari mansion / rumah asal mr Kellie sebelum merancang untuk duduk dalam Istana

Gambar-gambar terakhir sebab bateri nak habis nyawa dah... Tepuk dahi! Pap! Pap!

Adakah retis dari Travelholicawesome akan mengambil gambar kahwin di sini????  Atau dari kengkawan dari KaKi JaLaN???

*nak jurugambar kahwin / majlis leh emel kat aku erk!  kawasan Ipoh dan sekitar lembah Klang gitew #iklan

Cari Mr Kellie Smith kah yang dok ulang-alik tuh???

Ok, ada satu lagi misteri di kawasan Kellie's Castle ni dan memang amazing!  Pokok beruang!!! Nak tengok???

Nahhhh sebijik macam Yogi Bear!!!  Pokok ni memang tinggal batang jer... Daun pun takde tapi kepala beruang ni elok tak berapuh pun...  Kalau datang sini, jangan lupa tengok ya!

Oklah nak cau cin cau.....  teman akan berada di Tepen untuk hari ini, esok dan lusa untuk meluaskan kawasan jajahan eh? melawat rakyat jelata??? Hurmmm merapu dahhhhh.... srok srekkkk srok srekkkkkk haihhhhh tension!!

Last but not least....... #misteri adakah wujud tasik yang dinamakan sebagai Tasik Cermin??? #speku #usaha #gigih dan #jaya <--- gaya tulis macamlah boleh link ke twitter



Post a Comment