FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, January 31, 2013

HaLooOO HaLoOOoo

Assalamualaikum dan salam jom pi jalan keroje!!

Hadoiii... Parah sungguh kadar ketidaksempatan dan darjah kemalasan aku ni mengetuk butang-butang lappy nih weiiiiiii... Sibuk yakmats mengalahkan orang yang nak bertanding pilihanraya (agaknya larrr). 

Masuk tahun baru, task di pejabat berubah gara-gara penyusunan semula organisasi.  Almaklumlah sebelum ini memang pejabat aku sahaja yang berbeza strukturnya dari pejabat di negeri lain.  Di bawah struktur baru ini, aku bertukar ke bahagian lain dan bertukar Enchek Bos.  Yeayyy memang happy gilerrr (baca dengan slang) sebab dapat meninggalkan Enchek Bos II yang haishhhhhhhhh (hanya yang memahami yang faham perasaan aku, bleyyy?! Hahahhaa).

Anyway, sebenarnya tak sampai dalam tempoh satu bulan aku di Bahagian baru, aku dapat pula arahan untuk bertukar tempat dengan teman sejawat di sebuah pekan yang sangat tidak asing buat aku.  Balik kampung tuhhhh!!!!!! Wuhuuuuuuu...  Terpaksa Yeayyyyyy lagi hehehe!!  Pekan yang bakal aku duduki nanti, ramai sahabat-sahabat yang menunggu dan lagi yeayyy (kali ke berapa dah nih? ecece) sebab aku bakal jauh dari Enchek Bos II yang telah mula memangku tugas tempat Enchek Bos Besar (well itu memang kes NGERI!!) memandangkan Enchek Bos Besar telahpun mula bercuti untuk pencen.  *see beza dengan tempat sekarang #negaraEeypoh, sekarang ke pekan pulak!  #LompatLompat 

Walaupun aku rasa beban tanggungjawab yang bakal menanti lebih besar, aku sendiri tidak sabar untuk menyahut cabaran tugasan tersebut.  Wish me all the best of luck ya!!!!!

Catatan
Terima kasih buat kawan-kawan di KaKi JaLan yang bagi sokongan untuk MySelangor Story 2013.  Berjaya juga dapat top 20 tu, tapi tak dapat pula nak join sebab tarikh perjalanan yang diatur telah diubah tarikh dan berada di tengah-tengah trip aku yang lain.  Makanya haruslah pasrah dan terima hakikat bahawa yang rezeki itu bukan rezeki walaupun sudah berada di dalam tangan.  Percaturan yang lebih manis telah dititipkan sebagai ganti buat aku.  Syukur sesangat.  Nak tahu sebab apa??? Naaaaaaa tunggu cerita Bibi Dan Nana Dalam 7 Hari 7 Perhentian 7 Cabaran (tajuk cam takbley nak blah je kan?! Hahahahaha)… #bertabahla





Naga melingkor???? Jeng Jeng Jeng..... Tungguuuu

Post a Comment