FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, July 2, 2012

IPoH INTeRNaTioNaL RUN 2012 : mY PRe PD

"Mas, aku dah start. Ko?"
"Err... Errr... Nak start lar nih! Lusa aku lari terus kat Ipoh run.  Sapu habiss....Muahahahaha" <-- giler!

Ni soalan partner relay untuk event PD-tri yang akan berlangsung minggu hadapan.  Part yang aku ambil tak lain lagi iaitu lari, nak suruh aku ambil swimming memang tak dah larrr....  Tak daya nak pi treneng kat "Taman Air" kat Kompleks Renang MBI tu.. Super duper ramai orang.  Lagi pun, kalau buat part yang terakhir iaitu lari, kita yang akan jadi yang akan melepasi garisan penamat.  Hehehehe dan part itulah yang paling aku suka --> orang kalungkan medal ;D yeayyyyy......

Memandangkan aku ni gigih sangat, tak sempat nak pi angkat berat ke, jogging ke, apa ke.  Rasanya dah dekat setahun kot gantung kasut, sampai kasut pun boleh merajuk dengan aku. Cessss. 

Alhamdulillah ada Ipoh Run nih... Kira memang last resort untuk test timing...  Memang ni kira timing paling tak best yang aku buat.  Kena lar akui hakikat lari ni tak training langsung.  Ada beberapa hari lagi untuk dapatkan pace, bertabahlah masMZ weiiiii.....  Berdoalah jangan hujan petang-petang minggu nih....

Wish me all da best in PD triathlon next week ;D

Carbo-loading (eleh ngada!).  Makan malam dengan kengkawan dari KL. Tahun ni Ruby, Sab tak datang sebab join Gold Coast Airport Marathon, sama masa dengan Ipoh Run...  #Congrats to them, siap PB tuh! 

Ok ni pagi sebelum lari...  Diorang semua dah masuk sebab semua buat HM.  Aku sorang je yang buat 10k :(

Ada rupa nervous??? Hahahahaha....  Kejap nervous.  Kejap takde perasaan.  Yang penting aku tahu ni memang penentu larian minggu depan... Ko kena chaiyok. chaiyok juga.  Sesia Faizal Tahir nyanyi lagu  Gemuruh Jiwa Semangat Membara lalala untuk ko dalam radio on da way nak datang tadi.

Hoyeahhhhh.... I made it! A non-stop run for 10k....  Suka tengok Tey dari seberang jalan.... Sebab nak gak gambar aku jerit dari jauh "Teyyyyyyyyyyyyy".... Hahahahaha yeayyy dapat jugak gambar tengah lari.  Credit pic to Tey :)

Ok ni timing kat board.  tapi kalau ikut aku lari 1 jam 30 minit.  Hai larrrr sadis.  Walau apapun, i still proud of myself....  Dah setahun tak lari dowhhhh...

After race, antara gambar yang aku ada...  Banyaknya aku tumpang kamera diorang... Hahahahaha..  Kawan baru untuk event kali nih -> Azan, Abg Rustam, Susana, Zainudin dan yang lenlain aku tak ingat nama...

Thailand runners pun ramai juga yang masuk... Ni yang aku familiar....  yang pakai tudung merah tu memang laju larrrrr, selalu dapat placing.  Salute!


Antara cabutan bertuah yang ada...  Mewah jugak, ada lcd tv, motorsikal dan yang dalam gambar ni basikal pixie larrr.... Sahih menjadi idaman adik-adik yang aku tengok gigih menunggu dalam stadium.  Cukuplah aku menjenguk dalam stadium dengar Zahid AF nanyi sebelum cari makan sebab dah lapar....

Tahun ni terlepas medal.  Dapat sijil je...  Agak-agak berapa larrr medal yang diorang ni sediakan.. Sedih nak mampus ok!


Bib yang akan disimpan untuk koleksi peribadi dan kasut yang akan digunakan lagi untuk PD-tri....  Yeahhhh tak sabar pulak tiba-tiba :D 

Jom ke Port Dickson kita minggu depan...  Ada sesiapa yang pergi????
Last year Ipoh Run --> IPoH iNTERNaTioNaL RuN 2011 : MeNoNONG daN DoNDaNG saYaNG

Post a Comment