FReNs iN KaKi JaLaN

Sunday, July 3, 2011

IPoH iNTERNaTioNaL RuN 2011 : MeNoNONG daN DoNDaNG saYaNG

Melepas rindu... Aktiviti berlari tahun ini kurang sangat. Ermmm ayat yang paling sesuai kurang sangat-sangat kot. Bukan setakat lari dalam event, tapi nak berlari suka-suka pun dah macam tak ada dalam kamus. Rasa-rasanya yang terakhir lari kat Epo ni masa training untuk half marathon Penang Bridge, lepas tu lari kat Penang Bridge (ni bulan November) lepas tu tak lari-lari sampai Larian Diraja Kuala Kangsar bulan Mei. Juga tak lari-lari sampai hari ni iaitu sebulan setengah kemudian. Hasilnya masa yang KJ catat yang paling teruk kot yang pernah KJ buat. Rekod hari ni untuk 10km, 1 jam 31 minit. Cam hampeh je kan! Huuuu sedeyyyyy.... Ok larrr pasrah, siapa suruh tak training!

Cerita yang best, sempena event ni kengkawan KJ dari KL datang (yeay ada kawan!!! Giles desperado bosan!) dan KJ pun dapat berlari lagi. Kelainan kali ni, sebab semua pakat-pakat nak pakai kostum. Ni R punya pasal lar dah janji dengan Y, pastu abes dah berjangkit.. KJ tak sanggup nak berkebaya sama, cukup larr takat-takat selempang kain batik je kan! Laju berdesup menonong tak tengok kiri kanan ok larrr, level KJ belum lagi... :D

Lepas habis lari, kami semua makan kat nasi ganja yang popular tu. Suka diorang :)


Dah readi nak lari ni... Yang berkebaya akan lari 21km, KJ dengan F akan lari 10km je


hoyeah dah nak sampai penamat dah! hari ni best lari sebab cuaca mendung.


F dapat buat personal best dia, 1 jam 8 minit


this small boy, ran 21km!! tengok langkah dia besau... timing KJ pun tak terlawan dengan adik ni... huuuuu.... tabik spring!


Disebabkan medal ni limited untuk 100 runner for each categories, KJ dapat tengok je larr.... Takpe larr sijil pun ok...


Suma dah sampai... CM kena jadi tukang ambil gambar sebab tak pakai baju tradisional..


Sempat gak posing dengan E, winner for 10km SCKLM men open.


My frens posing dengan Thailand marathoner.. Akak ni buat 21km dapat placing no 14


Aktiviti lepas nasi ganja, kawan CM ajak datang rumah kenduri durian


Seronok aaa diorang makan. KJ tak reti nak makan durian kalau tak dimasak jadi makanan-makanan tertentu. Hehehe


Durian Manong, kulayan kan aje.... "Leh bawak balik? Nak buat kuah durian. Hehehe terima kasih :)"


all of us, best! terima kasih semua :D [again CM tak ada dalam gambar! hihi]
Post a Comment