FReNs iN KaKi JaLaN

Saturday, May 5, 2012

UPiN IPiN THe MuSiCaL

Senyum, tak perlu kata apa-apa.... Ecehhhh..... Sengal! Hari ni aku dok rumah, nak balik kampung tapi omak den dah poei pekan Kolumpo, kawan-kawan yang kek kampung tu pun kebetulan ada hal jugak poei Kolumpo... Haihhhh, kalau ikut hajat di hati nih ~ mau jugak naik bas ni kang... Dah lar pesta buku acara wajib aku setiap tahun tengah berlangsung sekarang nih... Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur tu, kalau pergi tak habis RM tiga angka, kalau aku tuh memang tak sahh.... tabah.... tabah.... tabah.......

Pada 14 April yang lalu (giler lama!), aku dan JT pergi menonton persembahan pembukaan Teater Musical Upin dan Ipin.  Memang teruja gila sebab kesempatan nak pergi menonton teater untuk aku sekarang ni terhad sangat.  Kali ni pun terpaksa ambil show yang awal-awal sebab tau dah lepas dari tarikh tu mesti tak sempat nak pi tengok.

Teater Musikal Upin dan Ipin (TMUI) merupakan terbitan Les' Coupage Production Sdn. Bhd. & CTRA Production dan diarahkan oleh Zaifri Husin.  Ceritanya mengenai seorang puteri dari angkasalepas yang ingin mengetahui apa itu gembira dan hanya Upin dan Ipin yang dapat membantunya.  Oleh yang demikian, cerita ini membawa kepada dunia sebenar dan juga fantasi (errrr).

Sedikit catatan mengenai persembahan ini
  1. Banyak set yang cantik-cantik seperti rumah kampung, dalam kelas, set gua yang terbuka menjadi istana dll.
  2. Ye aku suka budak-budak dan semua dalam teater ni adorable :D
  3. Cara labah-labah (pelakon) masuk memang best sampai budak dua orang yang duduk kat sebelah takut-takut dan dok mai rapat-rapat dengan aku.  Parent budak-budak ni duduk kat baris belakang. Labah-labah yang turun dari siling tu pun best!
  4. Antara watak yang aku suka  
    • labah-labah
    • vodoo yang dok menari-nari tu
    • mentadak mentadu yang gedik-gedik bontotnya.... <-- hahahaha too kiut larrrr! 
  5. Kostum yang paling aku kusut tengok ~ kostum buku.  Alahai cam terseksa nengoknya!
  6. Ada lebih 15 buah lagu dalam persembahan ni
Teater Musikal Upin dan Ipin
Tarikh Persembahan: 14 April - 6 Mei 2012
Tempat: Panggung Sari, Istana Budaya, Kuala Lumpur
Maklumat Lanjut: +603-6186 6592 / +603-4147 8600 (Hotline tiket) 
Email: alphaevents@hotmail.com  
Harga Tiket: RM33, RM53, RM83, RM103, RM153, RM203, RM253, RM353 & RM453



Tuan puteri ~ nama memang sorang pun aku tak tahu... Buku program kali ni larr yang paling mahal sekali kot! Tak tergamak nak beli.. Haishhhh...

Labah-labah yang rupanya memang dah menakutkan!

Mentadak mentadu dilakonkan oleh pelakon dewasa

Nahhhhhhh amek ko kuar vodoo

Rama-rama yang membantu tuan puteri mengesan Upin dan Ipin

Sally, Kak Ros, Opah, cikgu dan maskot Ipin

Alamak tak dapat laks muka hero nih :D


Watak utama

masMZ, retis tompangan

Haaaaa kan betul dia berlakon sekali! Hahahahahhaa Verangan!

Post a Comment