FReNs iN KaKi JaLaN

Friday, July 30, 2010

PaYa iNDaH WeTLaNDS, DeNGKiL

Jenjalan sambil berbasikal di Paya Indah Wetlands. Aktiviti yang dirancang untuk menikmati keindahan alam dan membakar lemak sekaligus menggelapkan kulit (saya memang suka pakej ini! hehehe). Kawasan Paya Indah Wetlands memang cantik dan sesuai untuk bersantai-santai dengan teman-teman. Ngee...

Basikal-basikal yang kami sewa

Antara laluan yang kami lalui. Ada kaki pancing tengah cari port sesuai tu.

Antara pemandangan yang bakal dilihat jika berkunjung ke sini

Banyaknya sarang burung tempua! Pertama kali dapat tengok di tempat yang sebenar. Sarangnya rendah tapi tak boleh nak pergi dekat sebab nak kena rentas semak paya.

Cantik! Cam kat 'ober-de-C' tapi sebenarnya tepi da swamp je! Ngeeee :D

Lagi! Kawasan yang menarik.

Sepanjang jalan dengar burung berkicau tapi agaknya kat mana burung-burung ni menyorok?? Celah pokok? Celah lalang? Tepi paya??

Ke pelantar pemandangan. Masa ni dah tak mampu nak mendaki. Nak cerita yang kami tersilap masuk jalan sampai tersadai kat satu 'pulau' of nowhere kat dalam kawasan Paya Indah ni. Jauh juga kami sesat sampai terlepas sesi bagi buaya makan.

Kan dah cakap tempat ni cantik!

betul tak tempat ni cantik? Ermmm

Laluan masa patah balik ke belakang!

Antara port lawa... Entri seterusnya ada gambar orang lakss kat sini! :)
Huhu sukaaaaaaaa!

Ni kira antara port marvellous kat Paya Indah Wetlands
[jangan tak tergoda tengok tempat nie. Cantik tempatnya. Boleh berbasikal, memancing, bird watching, berkelah dan ada juga chalet kalau nak sewa.]

Post a Comment