FReNs iN KaKi JaLaN

Monday, March 18, 2013

Ipoh : Piala Sultan Azlan Shah 2013 (PHoTo SHaRiNG)

Haluuu... Salam Satu Malaysia... Salam Monday Bluessss (huwarkhhhhh)

Hari ni iklan lagi.... Kikiki (tulun jangan marah saya)....

Di Ipoh, bermula dari 9 Mac 2013 sehingga 17 Mac 2013, telah berlangsung Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah.  Hoyeahhhhh memang suka sangat dan aku sendiri tiap-tiap tahun macam nak menangis nak sangat pergi tengok game ni.

Tahun ini, syukur ada peluang dan hujung minggu dipenuhkan di Stadium Hoki Sultan Azlan Shah.. #lompat. #lompat.

Tahniah buat skuad Malaysia kerana berjaya ke perlawanan akhir.. Best! Best!  Berjuang sehingga akhir, cuma kemenangan tidak berpihak kepada kita yang tewas pada 5 saat yang terakhir dengan pasukan Australia.  Keputusan perlawanan akhir malam tadi Malaysia 2, Australia 3.  Apapun, we are so proud with you guys...  Penuh stadium sampai melimpah ruah... Sorakan sokongan juga tidak berhenti-henti sepanjang perjalanan... Go Malaysia!!  

Okaylah.... nak kongsi sikit gambar semalam :D

Gigih siang malam pergi Stadium Hoki Sultan Azlan Shah kat Ipoh ni.  Naaaaa bendera Perak bersusun tu...  Cuaca pun baik..

Pasukan Australia - Juara Piala Sultan Azlan Shah 2013

Our guys Malaysia team - 1st runner up

Keeper Malaysia S.Kumar dinobatkan sebagai Penjaga Gol terbaik bagi tahun 2013

Ni gambar sebelum mula perlawanan.  Kalau tengok sekali lalu, pemain kita ramai yang macam adik-adik yang berlawan dengan abang.  Kecil comelnya! Tapi atas padang, sumpah ligat dan macam lipas kudung.






Keeper Malaysia dan pemain Australia berlaga

Gambar semasa gol penyamaan 2-2 di separuh masa kedua.. Donia bagaikan berseri-seri masa nih, sinar harapan untuk muncul juara telah kembali.

5 saat terakhir, Trent Mitton berjaya menghampakan seluruh penyokong Malaysia.... Macam nak pitam... Huwaaaaa nanges. Nanges.

Terdahulu, game dari Korea dan New Zealand pada jam 6.05 petang bagi penentuan tempat ketiga dan keempat.  Korea berjaya mengalahkan New Zealand 2-1.

Game penentuan tempat kelima dan keenam antara India dan Pakistan.  India mengalahkan Pakistan 4-2.  Game memang best dan layannnnnn.....

Dan sesambil tu cuci mata.. Hahahhahahaa.....  Pemain India.

Dan masa aku dapat kupon untuk cabutan bertuah, sebenarnya aku request nak hadiah cabutan bertuah pakej sekali dengan pemain mata kaler ayor laut...  Nampaknya ada orang sudah kasi tukar wa punya request larrrr.... Kikiki....

Sampai jumpa lagi tahun hadapan, pheewitttttt (gagagagaga #motippp) :D

Maklumat lanjut boleh tengok di laman rasmi klik sanun --> Sultan Azlan Shah Cup 
Post a Comment