FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, June 12, 2012

TeLuK INTaN : LaYaNG-LaYaNG MaLaM

Satu malam tu masa nak pergi pekan Teluk Intan, dari jauh dah nampak langit meriah luar biasa.

"Omaiii Acik!! Sejak bila pulak UFO pandai buat show kat sini????"

Serius ada 7 lapan space ship a.k.a UFO (ala-ala sebab aku pun tak pasti apa benda yang aku nampak sebenarnya) dok berlengar-lengar dengan lampu macam-macam warna.

"Nak gi sana dulu ke?"
"Lapo"
"Kang takde kang"
"Pasrah. Hahahaha"

Dipendekkan cerita, baru aku tahu ada juga orang main layang-layang waktu malam.  Kalau ada orang kata tengok layang-layang waktu malam tak cantik ke tak puas ke, ni memang kes lain.  Kalau tengok layang-layang waktu siang, memang nampak rupanya - ikan pari ke (cam aku punya), jaws ke (cam aku punya jugak! hahaha) atau katak ke memacam ada kan?  Kalau tengok layang-layang malam memang takkan nampak larr shape macam tu.  Istimewa layang-layang malam sebab nampak lampu tukar-tukar warna (lagi cantik kalau masa tu langit pulak gelap - memang terbaik), shape pula tengok kekreativitian empunya layang-layang.  Ada rupa hati (love shape), sarang labah-labah, aeroship dan macam-macam lagi.

Kalau berhajat nak tengok, mungkin boleh cuba nasib tengok kat Padang Speedy, Teluk Intan masa malam hujung minggu :D

* gambar tak seberapa sebab tak berapa nak pandai ambil gambar memalam gelap nih....




Post a Comment