FReNs iN KaKi JaLaN

Friday, March 9, 2012

INDia ~ TAk SaBaR

Walla.... haishhhhhhh.....  mai sapu sawang, uiii makkkk tebai kan main!!!

India trip, macam dah tak sabar dah nak tunggu.  Tinggal lagi beberapa hari untuk aku kira, ishkkk kalau boleh macam nak kira berapa jam lagi nak pergi, tapi cam besar la pula angkanya.... Baik kira hari kan?!  India  trip ni aku akan pergi bersama Janggel dan John.  Macam-macam halangan dan kesusahan nak menrealisasikan trip ni.  Harap-harap pahit manis akan akhirnya, dan inilah yang aku dok sebut untuk sedapkan hati.

Alhamdulillah lagi 3 minggu yang lepas, cuti semua orang lulus dengan jayanya.  Gila nervous ya amat masa nak hantar borang cuti sebab waktu yang kami pilih ni memang waktu kritikal sibuk.  Terima kasih buat semua kawan-kawan yang turut sama mendoakan dan bagi support pada kami, yezzaaaaaa...  Bila semua cuti dah lulus, barulah ada selera nak fikir pasal trip ni.. Hehehehe.....

Antara yang terlintas dalam kepala ni, "Hurmmmmm apa eh nama manja nak pakai untuk trip ni?" (opsss.... manja????).  Setelah research dan bermimpi-mimpi, dapatlah beberapa pilihan macam kat bawah nih.....

1.  Suri Aloyah ~ Suri tu bersempena dengan nama anak Tom Cruise, hahahah
2.  Nina Aloyah ~ Nina maksudnya mata yang cantik (errr seswai kersss??? sebab membayangkan mata aishwarya rai)
3.  Pia Aloyah ~ Pia bermaksud disayangi (ni sebab sedap ;p)

Bila dah tetap, tiba-tiba datang cerita miskin (alkisah cam miskin gileeeee)
Terus keluar nama Jehan Miskin
"Ehemmm"
"Kena mengena?" <~ senyum
"Ok! Jehan!" ~> mood Shah Jehan
"Shah Jehan larr nih?"
"Tak larr.... Jehan Misekin pun boleh jugak" <~ akuikuikui
"Kompom????"

Sorang lagi nama apa eh???
"Johnny jek" <~ mat salleh datang India kononnya!
"Johnny Gangge$?"
"Johnny Jonathen?"
"Johhny Johny?" <~ citer hindustan dulu-dulu katanya
"Jadik?"

Huh semua J!!! Terus kena lupakan Suri, Nina dengan Pia....
"Jenaby?" <~ haip!
"Joity?"
"Johty?"
"Jeti?" <~ hurmmmm kureng asam okeyyyyy
Johty ~ Jyoti (leh ke aku samakan bunyinya???) ~ light (wow!)
"Juhi, leh?" ~ Juhi ~ sejenis bunga ekekeke *sambil senyum
"Ooi... yang mana satu nih????"
"Juhi? No, No, No." <~ amboihh kuku besi nampak! Jeles letew :p
"Keputusan?"

Pelencong misteri yang akan turut serta....
Joyah Jambul!!! Ekekekekeke.... Sila set rambut sekarang!
Salah. Salah... Yang tertinggal tapi tetap menghantar wakil (hahahaha kekdahnya) ialah Jannatunaim...  Kompem nih???? Wakil jer nih???? Hahahahahahaa.....

Hehehe... best tak????  Nak sambung mimpi dressing mana gaya pulakss...


*jangan lupa ikuti persiapan dan perjalanan 3J+1 di Bollywood... Chaiya chaiya chaiya, hai lar chaiya chaiya chaiya (cewah sambil gelek2 atas bumbung keretapi, ekekeke)

**semoga hari ni tabah siapkan kerja yang makin mencurah pulak sekarang nih... Haihhh...  Beg tak siap lagik!!!!!!



India Gate ~ Delhi *klik gambar untuk sumber

16 comments:

BlueEwoke said...

Aku pun tak sabor nk tunggu korang nye trip india ni!! Jgn lupa tangkap gambor kebabaommmmmmmmmmmmmmm







p/s: aku first ke? muahahaa

Anash said...

Na,
iye
anda first..
huh!
kbai....










Jannatunaim?? sapa le tuh???

Azizan Zolkipli said...

Amboiiii, siap ada nama manja tu untuk trip ni. kalau banyak trip, macam2 nama lah keluar ekk hahaha ...

ok sudah, mau keluar solat Jumaat dulu. jangan jadikan ribut solar sebagai alasan tak mau gi solat Jumaat hahahaha ...

shah_rule said...

tak sabar nye nak tunggu korang berambus.. hahaha
*berbunyi jelous tak? hehe

dulu john ajak jugak join tapi memikirkan exam yang lagi 37hari lagi dan keje berlambak2 ni mmg aku telah membuat langkah yg btol untuk tidak join korang~ hehehe tapiiiii jealous tetap ade, benci!!! hehe

so selamat pergi dan selamat kembali ye.. travel safe!

e.ryan.nee said...

Bestnye korang gi holiday.. jelous betul..
Anyway, I'm new to your blog..
But love it

Janggel said...

Jannatunnaim tak balik g buat kapkek ke? hehehe

Ely Hasrul said...

adoii xtaha aku dgn komen sharule. bunyik dengki gile hahaha dgn muka innocent tuh hahahahha

jon joni jonaten gile olskool tuh

Anash said...

janggel...
sapakah yg buat kapkek itu???tak kenal pun...???
shahrule,
yes gile dengki...(akak pun termenyesal tak ikut...waaa...)

ely...
jon jonni jonathan..tarammmrammrammrammaraaammmmmm...hahah..siap ada background sound tuh...hehehehe

masMZ said...

@BlueEwoke,

Huuuuu.... jap ~ sila samakan ayat tak sabo tu dengan perumpamaan ni ~ berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.... huahuahua..... dah dua malam aku rasa jasad je ada kat sini....

masMZ said...

k.Anash,

ntah larrrr..... Jannatunaim ~ kakak kapkek Janjambu, hurmmmm dap nyerrr dap nyerrrrrr..... napalah dah terasa2 dalam tekak nih???? apakah???????

MasZuber said...

uikssss makin dekat kan kan kan


argggg tak sabar. make sure korang online tau utk live telecast dari sane!!!

Miss. Tina said...

Looking forward to hear a great story and awesome pic from India. Have fun and safe journey.


Cheers,
Tina

masMZ said...

Wak Jan,

Nama samaran untuk setiap trip untuk fefiling kekdahnya...

masMZ said...

@shah_rule,

Hahahhaaa..... dengki yakmatssssss yerrrrr...... semalam semua orang dapat cb... cissss


@e.ryan.nee,

Selamat datang dan berkenalan. Terima kasih... Jom jalan :D

masMZ said...

@Janggel,

Kan...... Kak Anashhhhhhhh kapkek plissssssssss........


@K.Anash,

Nak kapkek guava plisssss..... ngidam2 kat sini.......


@Ely,

Kannnnn..... hahahhahaa

masMZ said...

@maszuber,

Yindia menanti mu jua.... hahahaha...


@Miss Tina,

Terima kasih.... Doakan kami dan tunggu cerita kami nanti erk! :D