FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, May 21, 2013

#TSDAYOUT SuBaNG SKYPaRK : BaWa Ku TeRBaNG

Salam semua... Salam ceria... Salam jom pi jalan... 

Jom TERBANG!!!!!!! Yeahhhh bawa ku terbang :D [nahhh eksaited sangat dah ni] 
**owhhhh ok! amaran bersedia lebih banyak tengok gambar dari baca cerita!

Pagi hari kejadian, sesudah subuh aku bertolak  dari #negaraEeypoh (Ipoh) dengan #RedBetty (gitew tetiber ada nama glamer kereta aku mengalahkan nama tuannya).



Tepat jam 8 15 pagi, aku sampai kat tempat ni.. Skypark Terminal di Subang. Kalau dulu seingat aku, nama tempat ini Lapangan Terbang Sultan Abdul  Aziz Shah sahaja.  Lebih spesifik - Terminal 3.

Jom... jom masuk.... Pastikan lorong yang betul katanya, tapi #RedBetty dah landing baik kat tempat letak kereta di bersebelahan dengan tempat ni.  Oleh yang demikian, semua di tertera di papan tanda ni takyah baca dah..

Yang penting 'Selamat Datang' lepas tu ada pintu 'Pelepasan'.  Weeeee berangan....

Napa aku gigih sangat??? Taraaaaaaaa.....  Yeayyyyy lagi sekali dapat join aktiviti #TSDAYDOUT dengan Tourism Selangor.  Boarding Pass First Class katanya ke Skypark Subang.



Macam mana nak join aktiviti #TSDAYOUT ini, kena cekidaut kat website ini --> http://tsdayout.my/
Update lagi cepat, fast alert kena follow twitter Tourism Selangor @TourismSelangor
... atau..... boleh juga jenguk Facebook Page --> Tourism Selangor (jangan lupa like, okaysss)
Bila ada pengumuman jer, terus submit nama pastu jangan lupa tadah tangan doa moga-moga menjadi insan terpilih... 

Wokeyyyyy.... jom... jom... mana diorang nih?????

Sampai-sampai... "Nahhhhh baju hari ni, kaler kuning!!  Cerianya!!!!!!!  Dah salin, isi borang nak bawak kapal terbang, kalau ada apa-apa tanggung sendiri... Owhhh silap... tu aku tipu je... Isi borang untuk dapatkan pas keselamatan untuk aktiviti hari ini.  Nak buat 'AIRPORT TOUR' bersama Subang Skypark hari ni...

Wahhh pagi-pagi dah dapat cenderahati... Nebes nak tengok dapat apa neh ;D

Airport Tour -frankly speaking sebenarnya aku ingat di Skypark Subang ni hanya Firefly sahaja yang beroperasi.    Kalau ada flight mesti ada kaunter jualan tiketnya ya dak.. 

Dah ada tiket, baru boleh check-in..  Haaaa korang nak pergi mana???  kat Subang Skypark ni hanya ada flight Firefly, Berjaya Air dan juga chartered flight. 

Errrrrr..... ada masalah? Kemushkilan?  Keraguan? Pertanyaan???  Kaunter khidmat pelanggan FireFly ada kat sini.  "Boleh saya bantu Cik?"

Jom, kita masuk balai berlepas pula.  Prosedur macam biasa, beg dan badan, dua-dua kena scan....  "Weiiiiii kita nak g perlepasan domestik ke antarabangsa???" <- font="" overst="" size="3">!!

Nebes dah kawe nih...

Takpe... Kita tunggu orang turun dulu

Sementara boleh kenal-kenal dengan gorgeous flight attendant Firefly dulu

Haaaaa... tak cukup.... kita kenal dengan juruterbang pulak...

Johor Bahru????  Boleh laaaaa... Janji terbang!

"Yang ni ke flight saya Bang?"  Buat-buat tanya dengan muka penuh yakin dan tak bersalah.

"Ok Dik.. Tiket adik ni tak boleh pakai ni Dik..."  "Yer ker Bang?" Hurmmmmm.. Iyalah aku lupa tengah 'tour' dalam airport jer.. Cissss...

Padanlah bila pergi kat 'Conveyor Belt' ni tak de beg pun!

Takpelah... Meh kita berangan masuk flight pula..  Haaaa korang ada??? :D

Cam kalau aku dah kaya sket... leh la merasa duduk atas kerusi pusing-pusing...  Persendirian katanya...  Pemandangan kat luar tingkap tu mengikut 'pilot' yang tengah bawa 'airbus' ni lar..  Kalau kata pergi Alor Staq, maka kat luar tu sawah bendang la pemandangannya...  Kalau kata 'pilot' salah hala mendarat kat rumput pun leh kantoi... Hahahahaa....

Ni apa pulak?????  Jakun kejap!  Ni dalam Boeing 737 NG

Ok!!! Sambil mata kelip-kelip

Radar ni eh???


Haaaaa..... ni korang kena masuk dan cuba kat simFlightKL yang terletak di tingkat 1 dalam Skypark Terminal ni.

Ada yang akan ajar.  Berminat???  Kalau nak cuba flight simulator, bayaran yang dikenakan untuk Boeing RM45 dan ke atas, dan kalau nak rasa bawa airbus RM158 dan ke atas.

dan boleh pilih nak landing kat Airport mana-mana kat dunia ni...  Yang ni kat Airport Hong Kong... Captain Dan Ariff bawa Airbus 320 ni sikit lagi nak rempuh dinding bangunan!

Puas dah terbang sana-sini (satu donia okaysssss)... kita layan kat port best yang lain pula dalam Subang Skypark ni..  Peugeot Lounge...

Smooth coffee bagi melengkapkan hati yang masih berangan-angan menjadi juruterbang FireFly tadi.  Kikiki..

Sebahagian dari kawasan lounge

dan makanan yang best-best

Lagi tambah-tambah best bila dapat hadiah!!! Yeayyy... Masa ni bergambar dengan semua pemenang #TSDAYOUT FRIM dan juga pemenang gambar terbaik untuk #TSDAYOUT Subang Skypark.

Mari bergambar ramai-ramai... Tengok semua muka-muka gembira dan ceria nih.....  Memang best aktiviti #TSDAYOUT hari ni..  Bermewah-mewah dan dimanja-manja rasanya... Heyyy.... i'm in da First Airport Tour in Malaysia lah!!!  Weeeee.... Terima kasih Tourism Selangor, Subang Skypark, FireFly dan Peugeot Lounge. Buat kawan-kawan baru, selamat berkenala:D.


Dan woOOOooOoooooo.....
Ada tambahan lagi.......
Cam mana kalau korang tetibe boleh terserempak dengan ......

... selebriti pula!  Ada sambutan dari FireFly kat pintu ketibaan.....  Kumpulan Wings in da house!!! Wooooo aku??? Ok tengah pilih berangan jadi wartawan hiburan a.k.a Paparazi pula #tetiber :D (eh? jadi selebriti pun best gak kan??? - dengggg)

Boleh tahan juga aktivti hari ni...  Kalau manja pula diri dengan refleksologi yang ada kat dalam terminal ni kan, hurmmmm....

Terus teringat lagu Zizan dengan Kaka ~ bawa ku pergi????

Awesome #TSDAYOUT Subang Skypark....  (tapi kat tangan ada papan Firefly je?? Hahahaha... Saya nak jadi duta je katanya...LOL!)



Jangan lupa untuk singgah kat laman sesawang yang kat bawah ni untuk maklumat lanjut 
Subang Skypark - http://www.subangskypark.com/ 
Firefly - http://www.fireflyz.com.my/
Sim FlightKl - http://www.simflightkl.com 
Peugeout lounge - http://www.peugeot.com.my/peugeot-lounge/



Post a Comment