FReNs iN KaKi JaLaN

Friday, September 30, 2011

MaCHo

"Eh sedih ye, ooh sentimental jugak ye? Ingatkan macho yang extreme!"

Huwaaaaaa….. itulah kata-kata tajam yang menyusuk jiwa tetapi mengelikan hati. Bukan kalau sudah namanya perempuan (manusia?), mestilah sentimental! Tapi macho yang extreme? Hahahaha…. Tak pernah aku ingat yang aku pernah melafazkan kata-kata itu. Macho kalau mengikut kamus dan mengikut pemahaman aku, sifat lelaki yang suka menunjukkan kekuatan fizikalnya, kurang sensitif dan lain-lain sifat tipikal lelaki (macho behaviour emphasizes a man’s physical strength, lack of sensitive feelings, and other qualities considered to be typical man. Macho man - a man who is always trying to show that he is strong, brave, etc).

Hahaha…. Fikir-fikir balik….. Arghhhh minta maaflah… Macam tak kena je!! Mana ada macho women! Abes-abes dengar pun ‘iron lady’, ‘first lady’, pretty lady, pretty zinta, etc adalah!! Pretty Mas?? Hehehehe…

* ulangan dari blog lama ~ Apa Yang Aku Rasa July 2008
Post a Comment