FReNs iN KaKi JaLaN

Thursday, September 8, 2011

PeNGaNTiN ku HuLK HoGaN

Ahahhhahaha ada sesape nak baca cerita raya ke??? Tunggu sampai hujung Syawal boleh???  Raya tahun ni, rupanya tak banyak sangat gambar yang teman ambil (haihhh tapi cam banyak gaksss)... Majuk sebab orang lain takde sibuk-sibuk pegang kamera...  Tengok-tengok balik gambar yang ada, asyik gambar orang lain je... Gambar teman tak ada pun!!! Huuuuu sedih....

Hari ni nak kongsi satu cerita... Tapi janji jangan siapa-siapa pun gelak... Huuuu... Mampuih!!!!

Di satu petang raya, tatkala sedang ber'lalalala' meng'calling-calling' kengkawan sekolah untuk sesi TT malam nanti..... trett trett.... trett trett...

S : M, ko kat ne?
M : Woit, ko tak raya ke? Tak ada salam bagai??
S: Ohhh hehehe.... Sekkom.... Selamat Hari Raya....
M : Ye ye... Waalaikumsalam.. Selamat Hari Raya.. Duit raya ce citer.. Mana? Mana?
S : Hee.... sabo lerrr...
S : Ko kat ner?
M : Rumah ler
S : Rumah ko kat E ke kat kampung??
M : Ater raya.... harus larrrr

Hadeiiii.... dalam masa 2 jam S suh aku siap dan tolong ganti dia pi amek gambo orang kahwin.... Owhhh My Smurff!!!!!! (ayat ganti OMG)....  Ni na hasil tembakan yang pertama aku malam tu (gambo test).... Hambek ko, sekali Hulk Hogan yang keluar....

Huwarkhhhh.... jangan kacao.... 

Korang rasa panik tak agak-agak??? Alamak!!! Apa ke hal nihhhh???  Tengah bedek-bedek kamera, tepon tak berhenti-henti bunyi.... Yang tanya gathering, yang si S pulak tanya dah sampai ke dah ambil ke, sesat bagai tanya jalan yang aku pun tak tahu (tempat ni memang dalam kampung kena lalu bendang) .... Fuhhhh giles pengalaman pertama yang tak berapa boleh diterima akal.  Tak buat, ada pulak ugut dan merajuk-rajuk (memang S dah terdesak sangat) - sian pulak...  Tak buat, ada juga orang tak ada gambo hari sejarah - lagi kesian. 

Fufufu berjurai-jurai peluh mak!  Hadeiiiiii...  Lampu dah tala atas dah, nak kena ijo dari dinding bilik ni ke???!  Memang bilik ni kelilingnya kaler ijo pekat (macam kaler daun sireh secawan pastu tambah susu cair satu sudu), ada satu side kat kepala katil je kaler putih yan tak berapa nak putih..... Woh!!!!!! Tolong!!!!!!  Pastu dongak kepala, haihhhhhhh siling bilik pun ijo (hijau)???? 

Moralnya?????? 

* Pengalaman pertama untuk offical n sesi shoot and burn.
Post a Comment