FReNs iN KaKi JaLaN

Tuesday, May 6, 2014

JoM Ke Royal Belum #TravelholicsAwesomeandFriends #BOA : BHG 2 edisi bertabahlah ;D

Haluuuuuuuu...... Salam Satu Malaysia, Salam Perak Aman Jaya dan JOM PI JALAN!!!

sambungan dari sini - cer klik

Haaaa tengok!  Ada Bhg 2 okay untuk siri Jom Ke Royal Belum ni haaaa....  
Ada orang cakap "Hang kalau buat entri sekarang ni, ada 1 entri ja,pastu hang senyap."
Aku jawab, "Hang yakin?"
Orang tu jawab, "Dak, aku bukan Hang yakin... Aku Hang Dhamin :p"
Choiiiiiiiii........ Ok cerita yang benar dialog pertama je... Hak yang lepas tu, nasik tambah dari aku ni haaaa.... Amacam? Lahzat???  Meh kita makan nasik bertambah-tambah lagi.....

Peringatan mesra dari aku :  
Bertabahlah nak tunggu gambar keluar dan Bertabahlah juga kerana lebih banyak gambar dalam entri ini dari cerita.... Demi ni tawwww, nak updet cerita katanya.

Setelah keciwa nanges-nanges tak dapat melihat sekaligus ber'posing' dengan bunga rafflesia kembang, kami sambung naik bot menuju ke satu tempat ni.  Orang dari BOA sebut Kampung Aman Damai.  Yang aku tahu part perkampungan orang asli je... Part Aman Damai memang 'erk?' betui ka?

 Haisssss.... papan tanda dah depan mata, awat aku tak nampak lagi????

Haaaaaa tu dia.... Nampak dak?  Selamat Datang ke Kampong Aman Damai, Royal Belum... Klasik ok!  

Sumbangan masuk seringgit je pun, nak bagi lebih boleh..   Cuma masa kami datang menyinggah kat sini, poket kami ni tak de pulak kena keluarkan RM..  BOA dah uruskan kot. Tangan je yang penuh berbundut-bundut pegang makanan ringan, ada yang bawa mainan dan ada juga yang bawa pakaian untuk diberi kepada penduduk kat sini.

Ruang berkumpul katanya... Tapi semua jemaah rombongan  hilang dah berterabur.  Tak jadi BOA buat taklimat.... Well, semua dah eksaited untuk raih undi kawasan.....  Pemimpin berjiwa rakyat dan pemurah hati sebagai moto.  Tak percaya??

 Tadaaaaa... ni dia Tansree Coco yang dengan sibuknya melayan bakal pengundi-pengundi...  Yang ni je sopan sikit, kalau orang lain, siap bermanifesto dan serbuan pengundi terlalu menggalakkan sampai tenggelam calon bertanding, hilang!

"Hurmmmm.... nanti aku pikir mao undi kao atau tidak...."
"Amboih adik... BRIM dah ambil dah tu!!"
"Yaaaaaa.... jangan lupa undi saya taw!!!" #ehtetiber

Dalam mengagih barang-barang sumbangan, mai laaaa dua dara nih dari jauh.... huuhuuu nasib baik kat tangan ada lagi berbaki mamee monster... #harapdocshahrultakmarahedarmakananringan huahuahauhua

Dah anak beranak ni.... Tangan aku memang kosong, alaaaaaaaaaaaa...

Hurmmmm.... harap adalah calon-calon lain mai hantaq apa-apa lagi yang kat tangan. Terus aku pusing ke bahagian lain.... #rugi2undi

Dah jenuh jalan dalam kampong macam kampong sendiri, akhirnya sedar diri dan kami mendengar sedikit taklimat dari BOA.  Gambar orang tengah dengar taklimat cam sayup-sayup je kan... Sebab aku tak pi dengar... Jenuh main aci kejor ngan Sami....  Anyway, sebenarnya gambar ni nk tunjukkan kawasan Kampung Aman Damai ni bersih...  Tang orang berkumpul tu sikit je.

Ni rumah orang asli kat sini.  Dindingnya dah bertutup habis...  Ada dulu aku pernah pergi kat tempat lain, atap daun rumbia tu dah sampai nak jejak Tanah, dinding nan hado...

I am some how, terpana dengan pandangan dan renungan adik ni. Dup dup..  Debor akak dik!

Kat tempat lain pulak, kacau ngan adik-adik ni pula..  Smiling and laughing.  And yeahhh they are shy tapi sebenaqnya depa ni sangat senang untuk didekati (pehal laks tetiber spekong London utagha neh?! kikiki)

Senyum-senyum siput.  Gelak...pastu menyanyi.... Sporting habis!!

Boys?  Yeahhhh main ganas sket.. Barulah hero!  Rasa cam main aci galah je nih :)

Ke main bapak harimau nih????  Separuh pulak gambar aku nih.... Yerrr macam dah patut kena pecat ambil gambar nih.

Bestnya jadi budak-budak balik :D

Yang nih??? HUrmmmmm!!! Samiiiiii......... Jangan turun bot! Samiiiiiii...... Jangan lari!!!!!! Adehhhhh penat aku main aci kejor cat cilot at at, cat cilot kucing lompat dengan Sami ni...... kurus jap!  Fuh!

Yang kecik-kecik, haaaa main tepuk-tepuk tangan, bertepuk jangan bosan #ewahhhhhh... Haaaa duduk la main sembang-sembang bahasa deme.  Yang dewasa tengok je dari jauh.

Haaa... bagi can makcik ni pulak masuk dalam frame gambar aku.  Rilek jer.... Cer mengkome tengok rumah dan kawasan keliling rumah, bersih jer.  Aku lupa nak tanya, sebenarnya macam mana pengurusan sisa sampah diorang kat sini.  Logiknya juga, mungkin sebab duduk jauh dari bandar maka pembelian dan penggunaan plastik macam kita ni tidak berleluasa.  Yang bawa sampahnya, kita yang datang.... eh? hurmmm

The Pakciks and The Abangs.. Perghhh kalau posing dan susun betul-betul ni dah boleh buat cover album dah!

Yang dalam gambar ni, makcik berakit jauh sikit ke tengah.  Nak ambil air yang lebih bersih kot.  Takat ni je kamera leh zoom... *time ni la rasa, barang yang lama usah dikenang.... lalalalalala.. 

Hobi?? Hahahaha banyaklah ko!  Mancing untuk makan malam kot... Haaa Nampak dak kaler ayor kalau dekat dengan darat??? Sebab tu la makcik tadi beriya berakit sampai ke tengah.  Deme pun tahu bersih taw.  Dan sepanjang aku dekat dengan deme, takde laks deria rasa aku menghidu aroma yang tak best.

Sekitar kawasan kampong, haaaa... aktiviti ni nak bagi peluang kat pelawat untuk merasa menyumpit.  Kalau orang kampong ni yang nak praktis kat sini bajet cam lapang sasar tu cam tak logik je...  Apa barang nyumpit kat belakang rumah ye dak???  Tu burung atas pokok haaaaa baru lahhhhhhh umphhh!

Ok....  Kalau ada yang nak beli, silakan.  Saya bujang lagi! Hahahaha
  
Tumpang gambar dengan calon-calon YB dan calon-calon pengundi...  Muka masing-masing.... ehem!

Dah lepas adik-adik ni nyanyi... Posing sat dengan deme... Tu tangan gaya rockers je tu?? Peace takde???? Hikssss...  Ha hero sebelah tu Hisham dari BOA.

Dah, jom la beransur... Sempat lagi ambil gambar.... Kat tebing-tebing air tak ada pun sampah yang bersangkut ke hape ke.... dan tetiber aku sangat emo kannnn....  Orang yang duk dalam hutan, yang tak ada pergi sekolah pun tahu bersih tu apa.... Huhuhuu

Selamat tinggal Kampung Aman Damai, Royal Belum.  Tak ada sangkal dari aku yang kampung ini memang sesuai dengan namanya.  Aman dan Damai....  Dari segi suasana sekitaran dan juga penduduknya.  Tak caye, kome pergi.  


NI gambar dari trip aku yang sebelum ni.  Rasa cam kampung sama... DEJAVU???? Hah!  Korang kena rasa dejavu bila sampai ke destinasi selepas ini... Giler ah!


WooooOOOOOOOoo.... macam pentipu giler kata aku tak reti nulis nak letak gambar je kan?! Kikiki... Ada yang kena tipu ngan aku???? Bertabahlah yer... Sebab aku pun tertiber kagum dengan ketabahan dan kegigihan aku nih.... Weeeeeeee cam dah sampai je.... cam DEJAVU jer......

** Part III - last entri!! JANJI! Ahaks!!!!!

Post a Comment